Ευκλ. Τσακαλώτος: Θα εξηγήσουμε ότι είναι εντός μνημονιακού πλαισίου το βοήθημα

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016 21:32
UPD:15/12/2016 04:37
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο κ. Τσακαλώτος αύριο Πέμπτη θα μεταβεί στο Βερολίνο, χωρίς ωστόσο να έχει μέχρι στιγμής κανονιστεί συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών (φωτ. αρχείου).  

«Θεωρούμε, και θα το εξηγήσουμε σε όποιον μας ρωτήσει, ότι είναι εντός του μνημονιακού πλαισίου. Και νομίζω πως όταν θα δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις θα το κατανοήσουν», δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφερόμενος στο εφάπαξ βοήθημα στους συνταξιούχους, μετά από την ολοκλήρωση του γύρου διαβουλεύσεων με τους επικεφαλής του κουαρτέτου.

Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι η νομοθετική διάταξη θα εγκριθεί με ονομαστική ψηφοφορία την Πέμπτη.

Σε ό,τι αφορά τον γύρο διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των θεσμών την Τετάρτη, αρμόδιοι παράγοντες έκαναν λόγο για σημαντική σύγκλιση στα χρηματοοικονομικά θέματα και στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Κατά τους ίδιους παράγοντες, απομένουν τεχνικές λεπτομέρειες που θα συζητηθούν στα τεχνικά κλιμάκια.

Επιπλέον, στην ατζέντα βρέθηκε και το «Υπερταμείο» για το οποίο «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», όπως σημείωσαν οι ίδιες πηγές. Ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών σημείωσε επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στην Αθήνα, με την ατζέντα της Πέμπτης να περιλαμβάνει τα ενεργειακά αλλά και θέματα ανοίγματος αγορών.

Στο Βερολίνο ο Ευκλ. Τσακαλώτος

Ο υπουργός Οικονομικών μεταβαίνει την Πέμπτη στο Βερολίνο, όπως και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Στις 12 το μεσημέρι (τοπική ώρα), θα παραχωρήσουν από κοινού συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των γερμανικών και διεθνών ΜΜΕ, στο χώρο του Ιδρύματος «Ρόζα Λούξεμπουργκ».

Ο υπουργός Οικονομικών, στις 17:00, θα μιλήσει στην εκδήλωση του Ιδρύματος «Ρόζα Λούξεμπουργκ» με θέμα «Ευρώπη και Ελλάδα στο σταυροδρόμι - Μπορεί το τέλος της λιτότητας να αποτρέψει την δεξιά στροφή;»

Μετά την ομιλία του κ. Τσακαλώτου θα ακολουθήσει συζήτηση με τους Gesine Schwan, Jürgen Trittin και Axel Troost.

Όπως διευκρίνιζαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, δεν έχει καθοριστεί ραντεβού  του κ. Τσακαλώτου με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ ο υπουργός δεν θα είναι στο ραντεβού του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, εφόσον ο κ. Σόιμπλε ζητήσει συνάντηση με τον κ. Τσακαλώτο, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών «ως ευγενής άνθρωπος θα πάει».

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα