Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

«Ευμετάβλητη αγορά»
Τρίτη, 22 Μαρτίου 2005 10:31
UPD:10:34

Aspis Bank: «Το report της Morgan Stanley σύµφωνα µε το οποίο θεωρείται πιθανή η αύξηση του risk premium της Ελλάδας, προκάλεσε σηµαντικές πιέσεις στις µετοχές. Όσον αφορά τη σηµερινή συνεδρίαση, θα θεωρούσαµε πιθανή µια ανοδική αντίδραση, µε τους επενδυτές να αναζητούν ευκαιρίες στα τρέχοντα επίπεδα τιµών. Πάντως η νευρικότητα θα παραµείνει στην αγορά, καθώς οι τιµές του πετρελαίου παραµένουν σε υψηλά επίπεδα και σηµαντικά θέµατα όπως το ασφαλιστικό των τραπεζών και η εθελούσια έξοδος του ΟΤΕ παραµένει προς επίλυση».

Marfin Analysis: «Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η ελληνική αγορά σηµείωσε σηµαντική υποχώρηση µε έντονες ρευστοποιήσεις καθώς συνεχίζεται η αρνητική στάση των επενδυτών. Η αγορά κατά το τελευταίο διάστηµα παρουσιάζεται ιδιαίτερα ευµετάβλητη και αναµένουµε αυτό να συνεχιστεί και τις επόµενες ηµέρες».

Praxis Securities: «Βασικό χαρακτηριστικό της αγοράς κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις είναι η ολική αντιστροφή του momentum, γεγονός που αυξάνει σε σημαντικό βαθμό την αποστροφή ανάληψης επενδυτικών κινδύνων από το σύνολο σχεδόν της επενδυτικής κοινότητας. Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένες τις ενδογενείς μικροοικονομικές αλλά και μακροοικονομικές αδυναμίες της ελληνικής αγοράς όποια πιθανή ανοδική αντίδραση θα είναι βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα