Συμφωνία Rambus-Infineon μετά από διαμάχη πέντε ετών

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2005 10:50

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την καταβολή από την Infineon Technologies AG, του ποσού των 150 εκατ. δολ. ΗΠΑ, μετά από την πενταετή διαμάχη για την πατέντα, ανακοίνωσε ότι έκλεισε η εταιρεία σχεδιασμού memory chip υψηλής ταχύτητας πρόσβασης, Rambus Inc. Οι μετοχές της τελευταίας σημείωσαν άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 30%.

Η Infineon, θα καταβάλλει 50 εκατ. δολ. ΗΠΑ μέσα σε εννέα μήνες από τις 15 Νοεμβρίου, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του επικεφαλής της Rambus, Harold Hughes, ενώ θα καταβάλλει επιπλέον 100 εκατ. δολ., εάν η Rambus υπογράψει άδειες, με άλλες εταιρείες παραγωγής chip.

Ο διακανονισμός αυτός, ενδέχεται να ασκήσει πίεση σε άλλες εταιρείες παραγωγής chip, όπως την Hynix Semiconductor Inc. και την Micron Technology Inc., προκειμένου να επιτύχουν παρόμοιες συμφωνίες στις μηνύσεις που κατέθεσε εναντίον τους η Rmabus. Η εταιρεία, που εδρεύει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και δεν κατασκευάζει τα chip, που σχεδιάζει, αλλά πουλά τα δικαιώματα χρήσης τους, ισχυρίζεται, ότι οι εφευρέσεις της χρησιμοποιούνται, προκειμένου να σχεδιαστούν όλα τα memory chip, που κατασκευάζονται, μια αγορά ύψους 26 δισ. δολ. ΗΠΑ.

Οι μετοχές της Rambus σημείωσαν άνοδο 3,91 δολ., φθάνοντας τα 17,03 δολ. η μία στις 4 μ.μ., χθες στη Ν. Υόρκη. Νωρίτερα διαπραγματεύθηκαν στα 18,98 δολ. Αυτή, είναι και η μεγαλύτερη άνοδος που σημείωσαν από τις 18 Φεβρουαρίου του 2004. Συνολικά φέτος, έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό της τάξης του 26%.

Οι μετοχές της Infineon σημείωσαν άνοδο δύο σεντς, φθάνοντας στα 7,26 ευρώ, στις 5:30' μ.μ. χθες στη Φραγκφούρτη και οι μετοχές της Micron, υποχώρησαν κατά επτά σεντς, φθάνοντας στα 10,22 δολ. η μία, στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα