Texas Pacific: 668 εκατ. λίρες Αγγλίας για την εξαγορά της British Vita

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2005 11:31

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά της British Vita Plc, της μεγαλύτερης βρετανικής εταιρείας παραγωγής αφρού, αντί του ποσού των 668 εκατ. λιρών Αγγλίας (1,3 δισ. δολ. ΗΠΑ), σε μετρητά, βάζοντας τέλος στη μάχη των δύο μηνών για την ανάληψη του ελέγχου της, έκλεισε η εταιρεία επενδύσεων των ΗΠΑ, Texas Pacific Group.

H προσφορά 360 πένες για κάθε μετοχή, έγινε αποδεκτή από την British Vita, η οποία είχε απορρίψει προηγούμενες προσφορές. Στην προσφορά δεν περιλαμβάνεται το μέρισμα 6,25 πένες ανά μετοχή, που διένειμε η βρετανική εταιρεία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση και των δύο εταιρειών.

Η Texas Pacific ιδρύθηκε το 1993 από τον David Bonderman, τον Jim Coulter και τον Bill Price και κατέχει μερίδια στην Burger King Corp., καθώς και σε άλλες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και παραγωγής προϊόντων προσωπικής φροντίδας. Η προσφορά για την British Vita είναι 29% υψηλότερη από τις 279 πένες, την τιμή κλεισίματος της μετοχής της εταιρείας την 1η Φεβρουαρίου, μία ημέρα πριν από την ανακοίνωσή της, ότι την πλησίασαν για να την αγοράσουν.

Οι μετοχές της British Vita σημείωναν άνοδο δύο πένες, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στις 355 πένες η μία στις 8:52' π.μ., στο Λονδίνο, τοπκή ώρα.

Η Texas Pacific, με περιουσιακά στοιχεία μεγαλύτερα των 15 δισ. δολ. ΗΠΑ, έχει τη στήριξη του 24% των μετόχων της British Vita. Σύμβουλος της τελευταίας για την πώληση, ήταν η Deutsche Bank.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα