Lazard: 1,8 δισ. δολ. από την δημόσια εγγραφή της

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2005 11:54

ΠΟΣΟΝ τουλάχιστον 1,8 δισ. δολ. ΗΠΑ, με την πώληση μετοχών στο ευρύ κοινό και σε ιδιώτες επενδυτές, σκοπεύει να αντλήσει η ιδιωτική τράπεζα επενδύσεων, Lazard LLC, της οποία ηγείται ο Bruce Wasserstein.

Η Lazard παίρνει 200 εκατ. δολ. από την γαλλική τράπεζα Ixis και θα επιδιώξει να εισπράξει άλλα 250 εκατ. δολ. από την πώληση τμημάτων ανταλλαγής μετοχών, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση στο πλαίσιο της αίτησης που κατέθεσε την επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Η Lazard ενδέχεται να αντλήσει ακόμη 500 εκατ. δολ. από τη χρηματοδότηση του χρέους, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές. Τον Δεκέμβριο η Lazard είχε ανακοινώσει ότι θα αντλήσει από τη δημόσια εγγραφή της, το ποσόν των 850 εκατ. δολ. ΗΠΑ.

Ο Wasserstein χρειάζεται αυτά τα κεφάλαια, προκειμένου να πληρώσει τον πρόεδρο της Lazard, Michel David-Weill, μέλος της οικογενείας που ίδρυσε την τράπεζα ηλικίας 157 ετών, ο οποίος ζήτησε 1,62 δισ. δολ. για τον εαυτό του και του συγγενείς του για να συμφωνήσουν στην εισαγωγή της στο Χρημαστιστήριο. Από την άλλη πλευρά ο Wasserstein εισάγει την τράπεζα στο Χρηματιστήριο, καθώς αυξάνονται οι εργασίες από τις συγχωνεύσεις εταιρειών, σε μια περίοδο που τα κέρδη των χρηματιστηριακών εταιρειών έχουν φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ.

Μετά την εισαγωγή της Lazard στο Χρηματιστήριο, η Rothschild θα μείνει η μόνη ιδιωτική επενδυτική τράπεζα στον κόσμο.

Η Goldman Sachs, ηγείται της ομάδας που έχει αναλάβει τη δημόσια εγγραφή της Lazard. Την περασμένη εβδομάδα, οι χρηματιστηριακοί οίκοι Goldman, Lehman Brothers Holdings Inc. και Bear Stearns Cos., ανακοίνωσαν ότι τα κέρδη τους το πρώτο τρίμηνο του έτους αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ. Η δραστηριότητα των συγχωνεύσεων το 2004 ήταν η μεγαλύτερη από οποιοδήποτε άλλο έτος μετά το 2000.

Η Lazard ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη που διανεμήθηκαν στα μέλη της, υποχώρησαν στα 247 εκατ. δολ. το 2004, από 250 εκατ. δολ., που ήταν το 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα