Macquarie Bank: 435 εκατ. δολ. για την εξαγορά της Leisureworld

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2005 12:53

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά της μεγαλύτερης διαχειρίστριας κατοικιών για συνταξιούχους, Leisureworld, αντί του ποσού των 528 εκατ. δολ. Καναδά (435 εκατ. δολ. ΗΠΑ), έκλεισε η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Αυστραλίας, Macquarie Bank Ltd., προκειμένου να αυξήσει τα περιουσιακά στοιχεία της.

Η Leisureworld φροντίζει για περισσότερους από 3.200 ηλικιωμένους κατοίκους στο Οντάριο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Macquarie, που εδρεύει στο Σύδνεϋ. Η τράπεζα, αποτελεί μέλος ομίλου, ο οποίος τον μήνα που πέρασε αγόρασε από τον Στρατό της Σωτηρίας 14 παλιές πανσιόν ηλικιωμένων στην Αυστραλία, αντί αγνώστου ποσού και κατέχει περίπου το 13% της IBA Health Ltd., της μεγαλύτερης εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρείας παροχής πληροφοριών υγείας.

Η Macquarie πιστεύει, ότι, ο ηλικιωμένος πληθυσμός του Καναδά θα τονώσει τη ζήτηση για υπηρεσίες στον τομέα της υγείας, καθώς περισσότερο από το 13% του συνολικού πληθυσμού της χώρας είναι ηλικίας πάνω από 65 ετών, περίπου διπλάσιος του μέσου όρου παγκοσμίως, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg News.

Η τράπεζα, η οποία αγοράζει μερίδια όπου βρει, από ραδιοφωνικούς σταθμούς μέχρι και αεροδρόμια και τα μετατρέπει σε κεφάλαια για τους επενδυτές, ενώ παράλληλα εισπράττει αμοιβές διαχείρισης, είπε, ότι ενδέχεται να συμπεριλάβει την Leisureworld σε ένα νέο κεφάλαιο παροχής υπηρεσιών προσωπικής φροντίδας.

Η Macquarie εκτιμά, ότι η εξαγορά θα ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς περιμένει να λάβει τη σχετική έγκριση από το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας του Καναδά.

Οι μετοχές της υποχωρούσαν 31 σεντς, φθάνοντας στα 49,33 δολ. Αυστραλίας η μία, στις 3:35' μ.μ., στο Σύδνεϋ, τοπική ώρα. Πέρυσι, σημείωσαν άνοδο 42,4%, υπερβαίνοντας την άνοδο του δείκτη S&P/ASX 200 του Χρηματιστηρίου της Αυστραλίας.

Οι Αυστραλοί ηλικίας άνω των 65 ετών, θα αποτελούν περίπου το 27% του πληθυσμού της Αυστραλίας μέχρι το 2051, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, το 2000. Η γήρανση του πληθυσμού, αυξάνει τη ζήτηση παροχής υπηρεσιών υγείας. Τον Μάϊο του 2004, η κυβέρνηση τη χώρας αύξησε τις δαπάνες για την υγεία από 17 δισ. δολ. Αυστραλίας το 1997 στα 35 δισ. δολ. το 2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα