ΥΠΑΝ: Νερό στο μύλο της ακρίβειας η προαναγγελία ανατιμήσεων

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2005 20:19

Σε σύνολο 42 αγαθών και υπηρεσιών, 27 στο διάστημα Φεβρούαριος 2004 - Φεβρουάριος 2005 παρουσιάζουν μείωση ή αυξήσεις που είναι χαμηλότερες από τις αντίστοιχες των προηγούμενων ετών και στα επίπεδα του μέσου πληθωρισμού (3%), ενώ τα υπόλοιπα παρουσιάζουν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, οι οποίες (με εξαίρεση το πετρέλαιο θέρμανσης και τη βενζίνη) κυμαίνονται μεταξύ 3,3% (φαγητό εκτός κατοικίας) και 12,2% (λοιπές δαπάνες αυτοκινήτων). Αυτό προκύπτει από στοιχεία που επεξεργάστηκε το υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση που επικρατεί στη διαμόρφωση των τιμών.

Σε ανακοίνωσή του, ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας υπογραμμίζει πως «η κυβέρνηση ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει ακρίβεια. Τονίζουμε όμως για μια ακόμη φορά ότι, ιδιαίτερα σε περιόδους, όπως αυτή των τελευταίων δώδεκα μηνών, κατά την οποία η ελληνική οικονομία δοκιμάζεται από τα συνεχή ρεκόρ των τιμών του πετρελαίου και από το δημοσιονομικό χάος που κληρονομήσαμε, με τη συστηματική, από ορισμένες πλευρές, προαναγγελία ανατιμήσεων που θα γίνουν, ρίχνουμε νερό στο μύλο της ακρίβειας».

Υπενθυμίζουν ακόμα ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα σε όλη την περίοδο μετά το Μάρτιο του 2004 διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα της τετραετίας και μειώνεται η διαφορά του από τον αντίστοιχο πληθωρισμό στην ευρωζώνη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα