Swatch: 4,1% υψηλότερα κέρδη από τη ζήτηση στην Ασία

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2005 09:03

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό 4,1%, σημείωσαν το 2004, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ρολογιών στον κόσμο, Swatch Group AG, αποτέλεσμα της ζήτησης για ρολόγια πολυτελείας, όπως τα Omega και τα Longines στις ΗΠΑ και την Ασία.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 512 εκατ. ελβετικά φράγκα (431 εκατ. δολ. ΗΠΑ), από 492 εκατ. ελβετικά φράγκα, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οκτώ οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, τα κέρδη της Swatch αναμενόταν να ανέλθουν σε 516 εκατ. ελβετικά φράγκα.

Η Swatch, ανακοίνωσε επίσης, ότι έκανε ένα ιδιαίτερα καλό και ενθαρρυντικό ξεκίνημα το 2005, με πωλήσεις ρεκόρ τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Nick Hayek, 50 ετών, ανοίγει καταστήματα πώλησης ρολογιών στην Ασία, σε μια προσπάθεια να πουλήσει περισσότερα ακριβά ρολόγια, όπως τα Omega και τα Blancpain. Η Swatch, αριθμεί 18 μάρκες ρολογιών, συμπεριλαμβανομένων των Omega Seamster, τα οποία κοστίζουν 5.700 δολ. ΗΠΑ το ένα (4.373 ευρώ) και είναι πιο κερδοφόρα από τα πλαστικά ρολόγια των 40 δολ. το ένα (30,69 ευρώ), τα οποία ωστόσο είναι πασίγνωστα.

Τα ετήσια έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν 4,7%, φθάνοντας στα 4,15 δισ. ελβετικά φράγκα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, τον περασμένο μήνα. Η Swatch απέδωσε την αύξηση στις αγορές της Ασίας και της Μέσης Ανατολής.

Η ανταγωνίστριά της, ελβετική Cie. Financiere Richemont AG, το τελευταίο τρίμηνο εμφάνισε 9% υψηλότερα έσοδα μετά τη ζήτηση για τα κυριότερα σήματά της, συμπεριλαμβανομένης και της ναυαρχίδας της, «Cartier».

Οι μετοχές της Swatch, υποχώρησαν 2,1% φέτος, περίοδο κατά την οποία οι μετοχές της Richemont, σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση.

Η εταιρεία ανακοίνωσε, ότι, σχεδιάζει να αυξήσει φέτος το μέρισμά της σε ποσοστό της τάξης του 21%, στο 1,75 ελβετικά φράγκα ανά ανώνυμη μετοχή και στα 35 σεντίμ για κάθε εισηγμένη. Επίσης, σχεδιάζει να προχωρήσει στην αγορά ιδίων μετοχών αξίας 250 εκατ. ελβετικών φράγκων, σε κάποια στιγμή που θα ανακοινωθεί αργότερα μέσα στο έτος. Η αγορά ιδίων μετοχών της Swatch, καταδεικνύει την πρόθεσή της, να επιστρέψει στους μετόχους τα κεφάλαια εκείνα που πλεονάζουν για τη λειτουργία της, σύμφωνα με την ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα