ΑΒΝ Αmro: Δεν αποφάσισε για την εξαγορά της Antonveneta

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2005 09:25

ΤΕΛΙΚΗ απόφαση πρέπει να λάβει για το εάν θα κάνει προσφορά ή όχι, για την εξαγορά της ιταλικής Banca Antonveneta SpA, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ολλανδίας, ABN Amro Holding NV.

«Η ΑBN Amro δεν έχει πάρει ακόμη την τελική απόφαση ή άλλες εναλλακτικές, αναφορικά με την Banca Antonveneta», αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση της τράπεζας. Η ABN Amro, κατέχει ήδη το περίπου 13% της ιταλικής τράπεζας, της οποίας η χρηματιστηριακή αξία ανέρχεται σε περίπου 6,7 δισ. ευρώ (8,8 δισ. δολ. ΗΠΑ).

Η ολλανδική τράπεζα, ανακοίνωσε στις 18 Μαρτίου, ότι σκέφτεται σοβαρά την συμφωνία για την Antonveneta συμπεριλαμβανομένης μιας προσφοράς για την απόκτηση ολόκληρης της τράπεζας. Η ABN Amro, μάχεται για την απόκτηση του ελέγχου, με την Banca Popolare di Lodi SpA, περιφερειακή δανείστρια, η οποία κατέχει το 5% της Antonveneta.

Χθες, η ABN Amro πήρε τη διαβεβαίωση από την Bank of Italy για την αρχική γνωστοποίηση πιθανής προσφοράς για την Antonveneta, η οποία βασίζεται με τους κανονισμούς.

Η Antonveneta έχει 1.000 υποκαταστήματα στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένων και 300 στην Veneto, μία από τις πιο πλούσιες περιοχές της χώρας. Χθες η τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της το 2004, ανήλθαν σε 282,7 εκατ. ευρώ, μετά από ζημίες που εμφάνισε το 2003, καθώς μειώθηκαν οι προβλέψεις για τα επισφαλή δάνεια. Η ABN Amro κατέχει μερίδιο στην τράπεζα εδώ και έξι χρόνια.

Οι μετοχές της Antonveneta υποχώρησαν χθες 11 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 23,23 ευρώ η μία. Οι μετοχές της ABN Amro σημείωσαν άνοδο 28 σεντς, ποσοστό 1,4%, φθάνοντας στα 20,23 ευρώ η μία, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 34 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα