CSFB: Aλλαγή της στρατηγικής επενδύσεων, αποχωρεί ο Thompson Dean

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2005 13:09

ΑΠΟΧΩΡΕΙ από τη θέση του ο επικεφαλής της Credit Suisse First Boston, της χρηματιστηριακής φίρμας που ανήκει στη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, Thompson Dean, μαζί με μερικούς συνεργάτες του, καθώς η εταιρεία επικεντρώνει το ενδιαφέρον της σε μικρότερες επενδύσεις.

Ο Dean, συνεργάτης της DLJ Merchant Banking Partners, της CSFB, θα αποχωρήσει περίπου στα μέσα του έτους, σύμφωνα με ανακοίνωση που έστειλε σήμερα η επενδυτική τράπεζα στη Ν. Υόρκη. Ο ίδιος, σχεδιάζει να δημιουργήσει μία χρηματιστηριακή εταιρεία με την επωνυμία Avista Capital Partners, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της CSFB.

Η νέα διάρθρωση, της οποίας οι γενικές γραμμές παρουσιάστηκαν τον Δεκέμβριο, θα επιτρέψει στην CSFB να δημιουργήσει μία δραστηριότητα αγοραπωλησίας μετοχών, η οποία θα αναφέρεται στην CSFB, τη στιγμή που καταβάλλονται προσπάθειες περιορισμού του απ' ευθείας ανταγωνισμού με τους μεγάλους οικονομικούς συνεργάτες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της CSFB, Brian Finn.

H CSFB αποτραβιέται από τις επενδύσεις μεγάλων κεφαλαίων σε εξαγορές, ακολουθώντας την απόφαση του εκτελεστικού της διευθυντή, Brady Dougan τον Δεκέμβριο, να αποκλιμακώσει αυτές τις δραστηριότητες και να σταματήσει να ανταγωνίζεται τους πελάτες της. Παρόμοια κίνηση ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα και η JPMorgan Chase & Co., η οποία σχεδιάζει να κάνει απόσχιση του κλάδου των εξαγορών το επόμενο έτος. Η Morgan Stanley, ολοκλήρωσε την απόσχιση του κλάδου της αγοραπωλησίας μετοχών, τον Οκτώβριο.

Περίπου 30 εργαζόμενοι της DLJ Merchant Banking θα παραμείνουν στο τμήμα, του οποίου θα ηγείται ο Steven Rattner, σύμφωνα με την ανακοίνωση της CSFB.

O Dean ξεκινά την Avista Capital με τον Steven Webster, συνεργάτη του στο Χιούστον, ο οποίος εξειδικεύεται στις επενδύσεις στον κλάδο ενεργείας, τον OhSang Kwon, τον David Durkin, τον Larry Pickering, τον David Burgstahler και τον Jimmy Finkelstein, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα. Η Avista Capital Partners, σχεδιάζει να αντλήσει το ποσόν των δύο δισ. δολ., σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, οι οποίοι προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Η CSFB, είπε, ότι η στρατηγική των εξαγορών της θα επικεντρωθεί στις εταιρείες μεσαίου μεγέθους και λιγότερο σε μεγάλες συγχωνεύσεις.

Η αξία των εξαγορών, αναρριχήθηκε 45% πέρυσι, φθάνοντας στα 180 δισ. δολ., μετά την αύξηση των νέων κεφαλαίων από fund συνταξιοδότησης και την καλή οικονομική κατάσταση των επενδυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα