Κmart, Sears: Σήμερα ψηφίζουν οι μέτοχοι για τη συγχώνευση 13,4 δισ. δολ.

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2005 09:40

ΨΗΦΙΖΟΥΝ σήμερα οι μέτοχοι της Kmart Holding Corp. για την εξαγορά της Sears Roebuck & Co., αντί του ποσού των 13,4 δισ. δολ. ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να τονώσουν τις χαμηλότερες πωλήσεις και να αμυνθούν των εταιρειών που πουλάνε τα προϊόντα τους με εκπτώσεις.

Οι μέτοχοι και των δύο εταιρειών, συναντώνται στα κεντρικά γραφεία της Sears, στο Ιλλινόϊς των ΗΠΑ, προκειμένου να δημιουργήσουν την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης των ΗΠΑ, με την επωνυμία Sears Holdings Corp. Οι μετοχές της Kmart, σημείωσαν άνοδο 23%, μία ημέρα πριν από την ανακοίνωση της εμπορικής συναλλαγής, στις 17 Νοεμβρίου και υπετριπλάσια το τελευταίο δωδεκάμηνο.

Ο επικεφαλής της Kmart, Edward Lampert, θα έχει στην κυριότητά του, 3.500 καταστήματα και τη δυνατότητα να συμπιέσει το κόστος από τους προμηθευτές. Αλλάζει το όνομα σε τουλάχιστον 400 καταστήματα Kmart και Sears Essentials και τα ανασχεδιάζει με έντονους φωτισμούς, φαρδείς διαδρόμους, δημιουργώντας παράλληλα και τμήμα ειδών μπακαλικής, όπως των καταστημάτων της Target Corp.

«Η Sears Holding δεν θα είναι ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, όπως η Target», ανέφερε ο Dale Wettlaufer, ο οποίος διαχειρίζεται 40 δισ. δολ. σε μετοχές, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της Sears, με την Legg Mason Capital Management, στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, συμπληρώνοντας: «Εάν τα καταστήματα βρίσκονται σε πλεονεκτική περιοχή και η εταιρεία καταφέρει να βελτιώσει τα ενδύματα που εμπορεύεται για πολλούς αγοραστές, τότε η νέα εταιρεία θα λειτουργήσει».

Οι μέτοχοι της Sears θα αποφασίσουν επίσης σήμερα, εάν θα εισπράξουν 50 δολ. σε μετρητά ή το ήμισυ της μετοχής της Sears Holdings ή συνδυασμό και των δύο, για κάθε μία μετοχή που κατέχουν.

Οι μετοχές της Kmart, υποχωρούσαν χθες κατά 2,32 δολ., ποσοστό 1,8%, φθάνοντας στα 124,83 δολ. στο Nasdaq, κάτι που σημαίνει, ότι η μετοχή της είναι 25% ακριβότερη, από την προσφορά των 50 δολ. η μία, σε μετρητά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα