Sainsbury: Η μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων πλέον των δύο ετών

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2005 13:18
UPD:16:47

ΤΙΣ μεγαλύτερες πωλήσεις σε τριμηνιαία βάση, εμφάνισε σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών, η τρίτη σε μέγεθος αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, J Sainsbury Plc, καθώς ο επικεφαλής της Justin King, μείωσε τις τιμές και άνοιξε περισσότερα σημεία αποθήκευσης για τα προϊόντα που τοποθετεί στα ράφια των καταστημάτων.

Οι πωλήσεις στα καταστήματα της Βρετανίας, που λειτουργούν τουλάχιστον ένα έτος, αυξήθηκαν 1,7%, το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, που λήγει στις 26 Μαρτίου, εξαιρουμένης της βενζίνης, έναντι μείωσης 1,2% το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του King, προς τους δημοσιογράφους. Οι πωλήσεις προβλεπόταν να σημειώσουν ελαφρά διαφοροποίηση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πέντε οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.

«Η εταιρεία ενδέχεται να αρχίσει να στρίβει τη γωνία», ανέφερε ο Stephen Ford, ο οποίος διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 28 δισ. δολ. ΗΠΑ σε μετοχές, με την Brewin Dolphin Holdings Plc στο Λονδίνο, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της Sainsbury, συμπληρώνοντας: «Σίγουρα υπάρχει η βελτίωση του ανεφοδιασμού των καταστημάτων και φαίνεται ότι πρόβλημα έχει λυθεί».

Η Sainsbury, έχει δαπανήσει τρις δισ. λίρες Αγγλίας (5,6 δισ. δολ. ΗΠΑ), για να βελτιώσει το δίκτυο διανομής της, προσθέτοντας νέα συστήματα κομπιούτερ και αποθηκευτικούς χώρους. Η εταιρεία, σκοπεύει να περιορίσει τη μείωση του μεριδίου αγοράς της.

Οι μετοχές της Sainsbury σημείωναν άνοδο 2,75 πένες, φθάνοντας στις 289,75 πένες η μία, στις 9:39' π.μ., στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Αναρριχήθηκαν 3,4% πέρυσι, όταν οι μετοχές της ανταγωνίστριάς της, Tesco, κέρδισαν 29% και οι μετοχές της Wal-Mart, υποχώρησαν κατά 14%.

Τέλος, η εταιρεία ανακοίνωσε ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόγραμμα αύξησης των πωλήσεων, το οποίο εάν θα επιτευχθεί θα ανταμείψει τα στελέχη της με την πληρωμή τους και σε μετοχές της εταιρείας, ως πριμ.

Ο King, που προσελήφθη πριν από ένα χρόνο, στοχεύει να αυξήσει τις πωλήσεις στα 2,5 δισ. λίρες την επόμενη τριετία με την ανακαίνιση των καταστημάτων και την αύξηση του προσωπικού. Ο ίδιος, ηλικίας 43 ετών, έκλεισε τα ζημιογόνα πρατήρια και μείωσε τις τιμές περίπου 7.000 προϊόντων, κατά την προηγούμενη χρήση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα