Επεξηγήσεις Veterin σε συνέχεια επιστολής της ΕΚ

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2005 17:25

Επεξηγήσεις σε συνέχεια της από 24/03/2005 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/03/24/1026825.htm , δίνει με ανακοινωσή της η Veterin A.B.E.E..

Συγκεκριμένα

1. Σχετικώς με τη NENTOVE LIMITED:

Η VETERIN ABEE έχει ήδη καταθέσει αγωγή αποζημίωσης κατά της NENTOVE LIMITED για ποσό 5.695.524 ευρώ, η οποία πρόκειται να συζητηθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών την 27.09.2007. Εκτιμάται από τους νομικούς συμβούλους της εταιρείας ότι η ανωτέρω αγωγή είναι βάσιμη νόμω και ουσία και ότι τα με αυτήν υποβληθέντα αιτήματα της VETERIN A.B.E.E. θα γίνουν δεκτά στο σύνολό τους από το Δικαστήριο.

2. Σχετικώς με την εταιρεία MEDCYBER CONSULTING LIMITED:

Το ακριβές ποσό της γενόμενης συναλλαγής ανέρχεται στο ποσό των 1.500.000 ευρώ. Το ανωτέρω ποσό καταβλήθηκε τμηματικώς και προκαταβολικώς από την 18.02.2004 έως και την 29.12.2004 όπως προέβλεπε η σχετική σύμβαση και σύμφωνα με τα επιχειρηματικά δεδομένα για τέτοιου είδους συνεργασίες (προϊόντα έρευνας και ανάπτυξης στο χώρο του φαρ-μάκου). Ήδη έχει παρασχεθεί και τιμολογηθεί ποσοστό 30% των προβλεπομένων στη σχετική σύμβαση υπηρεσιών που αναλυτικά περιγράφονται στην από 17.03.2005 ανακοίνωση της εταιρείας μας προς το Χ.Α.Α. Εκτιμάται ότι το υπόλοιπο ποσοστό της σύμβασης θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2005. Με την ολοκλήρωση της ανωτέρω σύμβασης και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων θα εκτιμηθεί η δυνατότητα περαιτέρω ανανέωσης της ήδη υφισταμένης συμφωνίας για ένα ακόμα έτος.

3. Σχετικώς με την εταιρεία VALMIER LTD:

Η εταιρεία VALMIER LTD, της οποίας οι δύο ανώνυμες μετοχές βρίσκονται στην αδιαφιλονίκητη κυριότητα, νομή και κατοχή της εταιρείας μας, βρίσκεται στο τελικό στάδιο συμμετοχής της με το ποσό των 1.000.000 ευρώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 99% θυγατρικής της VETERIN ρουμάνικης εταιρείας VETERIN IMPEX SRL, η οποία προτίθεται, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2005, να υποβάλει πλήρη φάκελο εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο Αξιών του Βουκουρεστίου. Ο σχετικός έλεγχος της VETERIN IMPEX SRL έχει ανατεθεί στο διεθνή ελεγκτικό οίκο συμβούλων BAKER TILLY. Εκτιμάται ότι η VALMIER LTD θα έχει καταβάλει ολοσχερώς το ανωτέρω ποσό συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της VETERIN IMPEX SRL μέχρι την ημερομηνία υποβολής του φακέλου εισαγωγής της τελευταίας στο Χρηματιστήριο Αξιών του Βουκουρεστίου, όπως εξάλλου υποχρεούται κατά τη ρουμάνικη νομοθεσία. Περαιτέρω, η εταιρεία VALMIER LTD έχει ήδη δώσει εντολή σε δύο ανεξάρτητους ελεγκτικούς οίκους για την αποτίμηση ομοειδούς με τη VETERIN Α.Β.Ε.Ε. επιχείρησης στη Βουλγαρία, λειτουργούσας στη Σόφια από το 1994, προκειμένου να προβεί στην εξαγορά της έναντι εκτιμώμενου ποσού 1.500.000 ευρώ. Εκτιμάται ότι η εξαγορά θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2005. Το σύνολο των συναφθησομένων συμβάσεων θα τεθεί υπό την έγκριση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της VETERIN. Τέλος, η εταιρεία VALMIER LTD διερευνά ήδη και αξιολογεί δυνατότητες περαιτέρω επενδυτικών ευκαιριών σε κράτη της Τσεχίας, Πολωνίας και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, μέχρι του υπολειπομένου ποσού των 400.000 ευρώ, εκτιμά δε ότι έως το τέλος του 2005 θα έχει ολοκληρώσει το πλήρες επενδυτικό της πλάνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα