ΑΛΤΕ: Ανετέθη εκπόνηση σχεδίου εξυγίανσης στην KPMG

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2005 17:30
UPD:17:34

Την εκπόνηση σχεδίου εξυγίανσης στην KPMG ανέθεσε η διοίκηση της ΑΛΤΕ, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την αίτηση εκ μέρους τραπεζών για την υπαγωγή της εταιρείας σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στόχοι του έργου του Συμβούλου είναι α) η κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρείας από Στρατηγικό Επενδυτή, β) η διαπραγμάτευση με τους πιστωτές της εταιρείας για την αναδιάρθρωση των υποχρεώσεών της και γ) η υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης. Η ολοκλήρωση των παραπάνω αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός των επομένων δύο μηνών.

Όπως επίσης επισημαίνεται, προκειμένου να επιτευχθούν τα ανωτέρω το δ.σ. της εταιρείας προτίθεται να προβεί σε πράξεις διοικητικού περιεχομένου ώστε η χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής να ανέλθει σε επίπεδα που επιτρέπουν τη διενέργεια συναλλαγών με βάση την ισχύουσα χρηματιστηρικακή νομοθεσία (π.χ. Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, Reverse split κλπ). Οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων η οποία θα συγκληθεί άμεσα με στόχο την ολοκλήρωση των παραπάνω ενεργειών εντός του μηνός Απριλίου 2005.

«Επίσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΛΤΕ, «θεωρούμε πολύ ουσιαστική για τη θετική έκβαση των παραπάνω διαπραγματεύσεων τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρείας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα