Sinopec: 61% υψηλότερα κέρδη το 2004

Μετά τη ζήτηση για καύσιμα και τις μεγαλύτερες πωλήσεις χημικών
Τρίτη, 29 Μαρτίου 2005 07:28

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 61%, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ, σημείωσαν το 2004, τα καθαρά κέρδη της China Petroleum & Chemical Corp., η οποία παράγει τα 2/3 των καυσίμων της χώρας, μετά την υψηλότερη ζήτηση για βενζίνη, ντήζελ και χημικά.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 36,02 δισ. γιουάν (4,4 δισ. δολ. ΗΠΑ) ή 0,415 γιουάν ανά μετοχή, από 22,4 δισ. γιουάν ή 0,259 γιουάν ανά μετοχή το 2003, σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της εταιρείας, γνωστής ως Sinopec, που εδρεύει στο Πεκίνο.

Ο επικεφαλής της, Chen Tonghai, 56 ετών, αυξάνει την παραγωγή καυσίμων, πλαστικών και βαφών, καθώς η άνοδος των εισοδημάτων, ωθεί τους καταναλωτές στη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο, να ξοδέψουν περισσότερα σε αυτοκίνητα, κατοικίες και ηλεκτρικές οικιακές συσκευές. Η εταιρεία, ανακοίνωσε παράλληλα ότι σχεδιάζει να επενδύσει 41,6 δισ. γιουάν σε δύο εργοστάσια, προκειμένου να αυξήσει την παραγωγή πλαστικών και πρώτων υλών αιθυλενίου.

«Η ζήτηση πετροχημικών στην Κίνα, απλώς αυξάνεται και είναι η μόνη χώρα που επενδύει σε νέα δυναμικότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη ζήτηση», ανέφερε ο Liu Yang, ο οποίος διαχειρίζεται 1,8 δισ. δολ. ΗΠΑ σε μετοχές, με την Atlantis Investment Management, στο Χονγκ Κονγκ, συμπληρώνοντας: «Η Sinopec έχει ένα φρούριο στον κλάδο που δραστηριοποιείται, συμπεριλαμβανομένων των χημικών και διασφαλίζει τη θέση της».

Οι πωλήσεις και τα λοιπά λειτουργικά κέρδη, αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 38%, φθάνοντας στα 619,8 δισ. γιουάν, από 449 δισ. γιουάν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η διοίκησή της, αναθεώρησε τα καθαρά κέρδη, τις πωλήσεις και τα άλλα λειτουργικά κέρδη της το 2003, χωρίς να δώσει στοιχεία σε τριμηνιαία βάση. Συνολικά 19 οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από την Thomson Financial, προέβλεπαν, ότι τα καθαρά κέρδη της εταιρείας θα έφθαναν τα 36,4 δισ. γιουάν.

Η Sinopec, θα καταβάλει τελικό μέρισμα 0,08 γιουάν ανά μετοχή, με αποτέλεσμα το μέρισμα του 2004, να φθάνει τα 0,12 γιουάν ανά μετοχή, υψηλότερα από τα 0,09 γιουάν ανά μετοχή που διένειμε για τη χρήση του 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα