AIG: Παραίτηση Greenberg, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για ατασθαλίες

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2005 08:07

ΤΗΝ αποχώρησή του από τη θέση του προέδρου, της American International Group Inc., της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας στον κόσμο, σχεδιάζει ο Maurice «Hank» Greenberg, δύο εβδομάδες μετά τις κατηγορίες για πιθανή χειραγώγηση των κερδών, που οδήγησαν στην παραίτησή του.

Αποχωρεί από τη θέση του προέδρου της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας στον κόσμο, American International Group Inc., ο Maurice Greenberg.

Ο δικηγόρος του Greenberg, σε σημερινή επιστολή του προς το διοικητικό συμβούλιο της AIG, αναφέρει, ότι ο Greenberg θα παραιτηθεί αυτήν την εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Chris Winans. Ο Frank Zarb, ο οποίος ηγείται της επιτροπής των στελεχών του διοικητικού συμβουλίου θα αναλάβει τα καθήκοντα του Greenberg, συμπλήρωσε ο Winans.

Η αποχώρηση επιταχύνθηκε, καθώς ο γενικός εισαγγελέας της Ν. Υόρκης, Eliot Spizter και η επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, επέκτειναν τις κατηγορίες και της αντασφάλειας της εταιρείας, που ενδέχεται να χρησιμοποιήθηκε για να διαστρέψει την οικονομική της κατάσταση. Οι δικηγόροι της AIG, είπαν σήμερα στους κατηγόρους, ότι πλέον των 50 συμβολαίων αντασφαλειών θα πρέπει κατά πάσα πιθανότητα να διορθωθούν, συμπεριλαμβανομένης και μιας εμπορικής συναλλαγής, στην οποία ο Greenberg είναι αναμεμειγμένος, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

«Καθώς είναι μακρύς ο δρόμος πριν από την ολοκλήρωση της έρευνας, υπάρχουν σοφές ενέργειες του διοικητικού συμβουλίου της AIG, που θα τη βοηθήσουν στην πορεία για την εύρεση λύσης», αναφέρει στη δήλωσή του ο Spitzer.

Oι δικηγόροι του Greenberg, David Boies και Robert Morvillo, δεν επέστρεψαν τις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχθηκαν, όπως επίσης και ο εκπρόσωπος της επιτροπής κεφαλαιαγοράς.

Οι μετοχές της AIG έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό 22%, αποστραγγίζοντας περίπου 41 δισ. δολ. από τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας, από τις 14 Φεβρουαρίου, όταν η AIG ανακοίνωσε, ότι έλαβε δικαστική κλήση για πληροφορίες αναφορικά με τα οικονομικά της στον τομέα των αντασφαλειών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα