Morgan Stanley: Αντιπρόεδροι η Zoe Cruz και ο Stephen Crawford

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2005 10:01

NΕΟΥΣ αντιπροέδρους, στο τμήμα θεσμικών επενδύσεων και αγοραπωλησιών μετοχών και επενδύσεων, αντιστοίχως, διόρισε ο δεύτερος μεγαλύτερος χρηματιστηριακός οίκος στον κόσμο, Morgan Stanley, τον Stephen Crawford και την Zoe Cruz.

Ο οίκος, που εδρεύει στη Ν. Υόρκη, δεν ανέφερε στη δήλωση που απέστειλε μέσω e-mail, εάν οι διορισμοί θα επηρεάσουν τον ρόλο του Stephan Newhouse, 58 ετών, ο οποίος ορίστηκε πρόεδρος τον Οκτώβριο του 2003. Η εφημερίδα Wall Street Journal, στο σχετικό της δημοσίευμα αναφέρει ότι Cruz και Crawford θα αντικαταστήσουν τον Newhouse.

Oι προαγωγές, αντικατοπτρίζουν την αναδιοργάνωση στην οποία προχωρά ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Philip Purcell, από τη στιγμή που μερίδα επενδυτών διαμαρτυρήθηκε, ότι δεν γινόντουσαν όσα έπρεπε να γίνουν για την τόνωση της μετοχής της Morgan Stanley. Τα τμήματα, των οποίων θα ηγηθεί η Cruz και ο Crawford, απέφεραν, περίπου το 85% των συνολικών εσόδων της εταιρείας, κατά τη χρήση του 2004.

«Μέρος της στρατηγικής της Morgan Stanley, δεν είναι ο διαχωρισμός των δραστηριοτήτων», ανέφερε ο εκπρόσωπός της Raymond O'Rourke, συμπληρώνοντας: «Ολο αυτό που γίνεται είναι ενσωμάτωση».

Η Cruz, 50 ετών, ηγήθηκε του τμήματος σταθερού εισοδήματος της Morgan Stanley την τελευταία πενταετία. Το τμήμα της απέφερε 5,55 δισ. δολ. σε πωλήσεις το 2004 ή το 58% των πωλήσεων και των εσόδων από συναλλαγές της Morgan Stanley και το 23% των συνολικών εσόδων ύψους 23,76 δισ. δολ. Βρίσκεται στην εταιρεία εδώ και 24 χρόνια, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Ο Crawford, 41 ετών, εργάζεται στην Morgan Stanley 19 χρόνια και διετέλεσε οικονομικός της διευθυντής από τον Μάρτιο του 2001 έως τον Μάρτιο του 2004 και προήχθη σε εκτελεστικό οικονομικό διευθυντή.

Ο John Schaefer, επικεφαλής του τμήματος μεμονωμένων επενδυτών, ο Terry Meguid, επικεφαλής της επενδυτικής τραπεζικής και ο Mitchell Merin, επικεφαλής διαχείρισης κεφαλαίων, θα αναφέρονται στην Cruz και τον Crawford. Ο επικεφαλής του τμήματος Discover Card, David Nelms, θα συνεχίσει να αναφέρεται απ'ευθείας στον Purcell, 61 ετών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα