Galeries Lafayette: Προσφορά για το υπόλοιπο μερίδιό της

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2005 11:47

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά των υπόλοιπων μετοχών του πολυκαταστήματος Galeries Lafayette SA, από τους μετόχους, αντί του ποσού των 2,15 δισ. ευρώ (2,78 δισ. δολ. ΗΠΑ), προχώρησαν η οικογένεια Moulin και η συνεργάτης της, BNP Paribas.

H BNP θα αυξήσει το μερίδιό της στο κομμάτι πιστώσεων της εταιρείας λιανικής πώλησης σε ποσοστό 50%, από το 49%, στο πλαίσιο της εμπορικής συναλλαγής. Η γαλλική τράπεζα σχεδιάζει όπως φαίνεται να πουλήσει το 29,5% των Galeries Lafayette, το οποίο αγοράζει από την οικογένεια Meyer, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των εταιρειών, που εστάλη με e-mail.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο οικογενειών, έρχεται μετά την απόκτηση από την Banque Federative du Credit Mutuel του 15,6% του πολυκαταστήματος. Η οικογένεια Moulin, έχει σήμερα το 31,7% των Galeries Lafayette.

«Αυτή είναι καθαρά μια αντίδραση στην Credit Mutuel», ανέφερε ο Thierry Cantet, στρατηγικός αναλυτής της Societe Generale στο Παρίσι, σε συνέντευξή του.

Οι μετοχές της Galeries Lafayette, σημείωσαν πέρυσι άνοδο 65%, καθώς εικάζετο ότι θα υπήρχε προσφορά για την εξ ολοκλήρου εξαγορά της. Σήμερα, ανεστάλη η διαπραγμάτευσή τους στο Παρίσι.

Η BNP θα καταβάλλει 235 ευρώ για κάθε μία μετοχή της οικογενείας Meyer και η οικογένεια Moulin, θα προσφέρει το ίδιο ποσό για όλες τις προνομιούχες μετοχές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα