Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 29 Μαρτίου 2005 11:47

Galeries Lafayette: Προσφορά για το υπόλοιπο μερίδιό της

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά των υπόλοιπων μετοχών του πολυκαταστήματος Galeries Lafayette SA, από τους μετόχους, αντί του ποσού των 2,15 δισ. ευρώ (2,78 δισ. δολ. ΗΠΑ), προχώρησαν η οικογένεια Moulin και η συνεργάτης της, BNP Paribas.

H BNP θα αυξήσει το μερίδιό της στο κομμάτι πιστώσεων της εταιρείας λιανικής πώλησης σε ποσοστό 50%, από το 49%, στο πλαίσιο της εμπορικής συναλλαγής. Η γαλλική τράπεζα σχεδιάζει όπως φαίνεται να πουλήσει το 29,5% των Galeries Lafayette, το οποίο αγοράζει από την οικογένεια Meyer, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των εταιρειών, που εστάλη με e-mail.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο οικογενειών, έρχεται μετά την απόκτηση από την Banque Federative du Credit Mutuel του 15,6% του πολυκαταστήματος. Η οικογένεια Moulin, έχει σήμερα το 31,7% των Galeries Lafayette.

«Αυτή είναι καθαρά μια αντίδραση στην Credit Mutuel», ανέφερε ο Thierry Cantet, στρατηγικός αναλυτής της Societe Generale στο Παρίσι, σε συνέντευξή του.

Οι μετοχές της Galeries Lafayette, σημείωσαν πέρυσι άνοδο 65%, καθώς εικάζετο ότι θα υπήρχε προσφορά για την εξ ολοκλήρου εξαγορά της. Σήμερα, ανεστάλη η διαπραγμάτευσή τους στο Παρίσι.

Η BNP θα καταβάλλει 235 ευρώ για κάθε μία μετοχή της οικογενείας Meyer και η οικογένεια Moulin, θα προσφέρει το ίδιο ποσό για όλες τις προνομιούχες μετοχές.