ΚΚΕ: «Νέα φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα»

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2005 16:09

Τα νέα κυβερνητικά μέτρα αποτελούν νέα φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα. Πρέπει να συναντήσουν τη λαϊκή κατακραυγή και την οργανωμένη μαζική αγωνιστική δράση. Αυτό τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργου Αλογοσκούφη.

«Είναι ψεύτικοι οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης, ότι οι δημοσιονομικές προσαρμογές της δεν θίγουν τους εργαζόμενους, το λεγόμενο "κοινωνικό κράτος"», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ. «Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: Θίγουν το εργατικό και λαϊκό εισόδημα, γιατί στηρίζουν την αύξηση των δημοσίων εσόδων στην αύξηση της φορολογίας της λαϊκής κατανάλωσης. Η πλουτοκρατία, για χάρη της οποίας δημιουργήθηκαν τα ελλείμματα, είχε την ευνοϊκή μείωση των συντελεστών της φορολόγησής της με τους σχετικούς νόμους που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία», υπογραμμίζεται στη ανακοίνωση του Κουμμουνιστικού Κόμματος.

«Κοροϊδία αποτελούν και τα επιχειρήματα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αποδίδει τα αντιλαϊκά μέτρα στην απογραφή της οικονομίας», επισημαίνει το ΚΚΕ και συμπληρώνει: «Το ΠΑΣΟΚ δεν τολμά να θίξει την ταξική πολιτική της ΝΔ επί της ουσίας, για τον απλούστατο λόγο ότι η ΝΔ συνεχίζει τη δική του πολιτική».

Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει τέλος τα πάγια αιτήματά του για κατώτερο μισθό στα 1.200 ευρώ, κατώτερη σύνταξη στα 960 ευρώ και 400 ευρώ για τους αγρότες, καθως και αφορολόγητο όριο στα 15.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα