Hewlett-Packard: Ο Mark Hurd, πρώην CEO της NCR, στα ηνία της

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2005 07:47

ΤΟΝ Mark Hurd, εκτελεστικό διευθυντή της NCR Corp, διόρισε στην αντίστοιχη θέση, η υπ' αριθμόν δύο εταιρεία παραγωγής προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, Hewlett-Packard Co., θέτοντας τέλος στην προσπάθεια επτά εβδομάδων για την εύρεση του προσώπου, που θα αντικαθιστούσε την Carly Fiorina.

O Mark Hurd, πρώην εκτελεστικός διευθυντής της NCR, θα αναλάβει τα ηνία της Hewlett-Packard, την 1η Απριλίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

H Hurd, 48 ετών, εργάστηκε 25 χρόνια στην NCR του Οχάϊο, που κατασκευάζει συσκευές καταμέτρησης (ATM) και ταμειακές μηχανές, με χρηματιστηριακή αξία περίπου το 1/10, της Hewlett-Packard. Ο ίδιος, θα αναλάβει τα ηνία της εταιρείας την 1η Απριλίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

Ο Hurd θα αναλάβει μια εταιρεία με μείωση των κερδών της στον τομέα των εκτυπωτών και θα προσπαθήσει να αυξήσει τα περιθώρια του τμήματος των προσωπικών υπολογιστών και των κερδών της. Ο ίδιος θα αντιμετωπίσει τις εκκλήσεις των αναλυτών και των επενδυτών να προχωρήσει στον διαχωρισμό του κλάδου εκτυπωτών της εταιρείας. Η Fiorina, απομακρύνθηκε από τη θέση της, καθώς δεν μπόρεσε να επιτύχει τους στόχους που ετέθησαν μετά την εξαγορά της Compaq Computer Corp., από την Hewlett-Packard, αντί του ποσού των 18,9 δισ. δολ. ΗΠΑ.

«Σε αντίθεση με την Carly, που ήταν μια βασίλισσα, αυτός ο άνθρωπος είναι ο τύπος της εργατικής μέλισσας», ανέφερε ο Rob Enderle, αναλυτής της Enderle Group, στο Σαν Χοζέ της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, συμπληρώνοντας: «Είναι ακριβώς το αντίθετο του σούπερ σταρ και είναι ό,τι καλύτερο χρειάζεται η εταιρεία αυτήν τη στιγμή».

Οι μετοχές της Hewlett-Packard σημείωναν άνοδο 1,99 δολ., ποσοστό 10%, φθάνοντας στα 21,78 δολ. η μία, στις 4 μ.μ. τοπική ώρα, στο New York Stock Exchange (NYSE), μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Hewlett-Packard, από την Wall Street Journal. Οι μετοχές της υποχωρούσαν 5,6% φέτος, μέχρι σήμερα. Οι μετοχές της NCR σημείωναν απώλειες 6,50 δολ., ποσοστό 17%, φθάνοντας στα 31,40 δολ. η μία και σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση από το 1996, όταν η εταιρεία διαχωρίστηκε από την AT&T Corp.

O Hurd, κατείχε τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της NCR, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής ATM's στον κόσμο, από τον Μάρτιο του 2003, όταν διαδέχθηκε τον Lars Nyberg. Σε σημερινή της ανακοίνωση, η εταιρεία, αναφέρει, ότι τη θέση του Hurd, θα αναλάβει ο James Ringler.

Μετά την κατάληψη της μεγαλύτερης θέσης μέσα στην NCR, ο Hurd, αναδιοργάνωσε τη δυναμική των πωλήσεων, μείωσε το κόστος λειτουργίας και αναζωογόνησε τα έσοδα, μετά από μείωση των πωλήσεων επί εννέα συνεχόμενα τρίμηνα. Οι μετοχές της αναρριχήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 63% το 2003 και κατά 78%, πέρυσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα