Νέα υποχώρηση των ιαπωνικών μετοχών

Ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας
Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2005 09:27

ΑΠΩΛΕΙΕΣ κατέγραψαν και σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο Τόκιο ύστερα από τη σημαντική πτώση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ιαπωνία το Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, η παραγωγή των ιαπωνικών βιομηχανιών υποχώρησε τον περασμένο μήνα κατά 2,1% έναντι του Ιανουαρίου, ενώ οι προβλέψει έκαναν λόγο για πτώση 1,1%.

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε να προστεθεί στα αποθαρρυντικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για τις καταναλωτικές δαπάνες, τις λιανικές πωλήσεις και την ανεργία.

«Οι (οικονομικές) συνθήκες χειροτερεύουν, γεγονός το οποίο αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά το επενδυτικό κλίμα», δήλωσε στο Bloomberg ιάπωνας διαχειριστής κεφαλαίων στην Ichiyoshi Investment Management. Η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής «αποτελεί ακόμη μία ένδειξη ότι η ανάκαμψη στην εγχώρια οικονομία ενδεχομένως να καθυστερήσει», πρόσθεσε.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε στις 11.565,88 μονάδες μειωμένος κατά 0,3%. Ο δείκτης Topix σημείωσε πτώση κατά 0,55% και διαμορφώθηκε στις 1.169,11 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα