Qwest: Στους μετόχους της MCI στρέφεται τώρα για την εξαγορά της

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2005 09:32
UPD:09:39

ΣΤΗΝ πρόσληψη, πληρεξουσίου συμβούλου, προκειμένου να χτίσει τη στήριξη των μετόχων, για την προσφορά εξαγοράς της MCI Inc. και στην κλιμάκωση της μάχης με την Verizon Communications Inc., προχώρησε η Qwest Communications International Inc., σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Το ενδιαφέτον του στους μετόχους, στρέφει τώρα ο Richard Notebaert, επικεφαλής της Qwest, για την απόφαση εξαγοράς της MCI.

Με την πρόσληψη της Altman Group, ως συμβούλου, φαίνεται ότι ο επικεφαλής της Qwest, Richard Notebaert, ετοιμάστηκε να παρακάμψει το διοικητικό συμβούλιο της MCI και να κάνει την προσφορά του στους μετόχους της εταιρείας, οι οποίοι και θα ψηφίσουν. Τα σχέδια του Notebaert, είναι η αύξηση της προσφοράς ύψους 8,45 δισ. δολ., μετά την απόρριψή της χθες από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της MCI, υπέρ της προσφοράς ύψους 7,64 δισ. δολ. της Verizon.

H Altman Group θα «κυνηγήσει» τους μετόχους της MCI, της υπ'αριθμόν τέταρτης εταιρείας τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ, οι οποίοι μπορούν να εκτιμήσουν την πιθανότητα να εμποδίσουν την αναθεωρημένη προσφορά. Ο Notebaert, έχει ενθαρρυνθεί από τους επενδυτές της MCI, συμπεριλαμβανομένου του Bruce Berkowitz της Fairholme Capital Management LLC και του Bill Miller της Legg Mason Inc., o οποίος χθες είπε, ότι η πρόσφατη προσφορά της Verizon, είναι ιδιαίτερα χαμηλή.

«Το διοικητικό συμβούλιο της MCI, θα πρέπει να επιτρέψει στους μετόχους της εταιρείας να ψηφίσουν», ανέφερε ο Miller, εκτελεστικός διευθυντής της Legg Mason Capital Management, ο οποίος κατέχει το 1,7% των μετοχών της MCI, συμπληρώνοντας: «Δεν έχω ακούσει κανένα σημαντικό μέτοχο της MCI, να προτιμά μια συμφωνία με την Verizon».

Ο εκτελεστικός διευθυντής της MCI, Michael Capellas, 50 ετών, απεδέχθη τη χαμηλότερη προσφορά εξαγοράς, καθώς πιστεύει, ότι, μια συνεργασία με τη Verizon, που εδρεύει στη Ν. Υόρκη, θα είναι πιο ισχυρή, για να ανταγωνιστεί την SBC Communications Inc., στους εταιρικούς πελάτες. H Verizon, η υπ'αριθμόν ένα εθνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ, έχει χρηματιστηριακή αξία 96,6 δισ. δολ. και το 2004 είχε πωλήσεις 71,3 δισ. δολ. Η Qwest, με έσοδα 13,8 δισ. δολ. το 2004, έχει χρηματιστηριακή αξία 6,89 δισ. δολαρίων.

«Δεν είχαμε νέα από ένα σημαντικό αριθμό μετόχων μας, σήμερα», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Qwest, Tyler Gronbach, συμπληρώνοντας: «Θα συνεχίσουμε να υπολογίζουμε όλες τις εκδοχές». Ο ίδιος αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Ο εκπρόσωπος της MCI, Peter Lucht και ο πρόεδρος της Altman Group, Kenneth Altman, αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο.

Οι μετοχές της MCI, πρώην WorldCom Inc., σημείωναν άνοδο 84 σεντς φθάνοντας στα 23,78 δολ. η μία, χθες στο Nasdaq. Οι μετοχές της Verizon κέρδιζαν 14 σεντς, φθάνοντας στα 34,86 δολ. και της Qwest σημείωναν άνοδο τεσσάρων σεντς, φθάνοντας στα 3,79 δολ. η μία, στο New York Stock Exchange (NYSE).

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτήν την εβδομάδα, η Qwest, θα αυξήσει την προσφορά της σε μετρητά και μετοχές από 26,50 έως 27,50 δολ. ανά μετοχή, φθάνοντας τα 8,95 δισ. δολ.

Χθες, η Verizon, είπε ότι θα καταβάλλει 23,50 δολ. σε μετρητά και μετοχές για την MCI, βελτιώνοντας έτσι την προσφορά, των 20,75 δολ. ανά μετοχή, η οποία έγινε δεκτή στις 13 Φεβρουαρίου. H MCI, δεν έδωσε την ευκαιρία στην Qwest να κάνει την δική της προσφορά, μετά την αύξηση της προσφοράς της Verizon, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα