Εμ. Παναγιωτάκης: Βίαιο το άνοιγμα της ενεργειακής αγοράς

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 14:17
UPD:14:22
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Αναφερόμενος στις προκλήσεις, τις οποίες αντιμετωπίζει σήμερα η ΔΕΗ, έκανε ειδική μνεία στην υποχρεωτική απώλεια του 40% του μεριδίου της στην αγορά μέχρι το 2020 «και μάλιστα με τρόπο που μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια του συνόλου σχεδόν των κερδοφόρων πελατών»

Για «βίαιο άνοιγμα» της αγοράς ενέργειας έκανε λόγο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, από το βήμα συνεδρίου του Economist, στην Αθήνα.

Ο ίδιος εξήγησε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «ένας οδικός χάρτης βίαιου ανοίγματος της αγοράς, με μέτρα και ρυθμούς πρωτόγνωρους στα διεθνή δεδομένα» και απηύθυνε έκκληση στους θεσμούς να προσεγγίσει τα προβλήματα της αγοράς ενέργειας «ολιστικά, μακριά από δογματισμούς και προκαταλήψεις».

Αναφερόμενος στις προκλήσεις, τις οποίες αντιμετωπίζει σήμερα η ΔΕΗ, έκανε ειδική μνεία στην υποχρεωτική απώλεια του 40% του μεριδίου της στην αγορά μέχρι το 2020 «και μάλιστα με τρόπο που μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια του συνόλου σχεδόν των κερδοφόρων πελατών».

Επίσης, έκανε λόγο για ένα σύστημα αγοράς χονδρικής «με σοβαρές παθογένειες», που σε συνδυασμό με την ανισορροπία προσφοράς - ζήτησης, οδηγεί σε μέτρα, κατά κανόνα, εξαιρετικά ζημιογόνα για την επιχείρηση.

«Χωρίς ισχυρή ΔΕΗ δεν μπορεί να υπάρξει υγιής αγορά», δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Παναγιωτάκης, ο οποίος, ως προς την εφαρμογή των ΝΟΜΕ, σημείωσε ότι η ΔΕΗ προωθεί την εξαίρεση των ευάλωτων καταναλωτών και αυτών της Υψηλής Τάσης από το μερίδιο της επιχείρησης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα