Πέρασε τις εξετάσεις στις Βρυξέλλες ο Γούλφοβιτς

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2005 17:48

Η Ευρωπαϊκή Ενωση έδωσε το «πράσινο φως» στην υποψηφιότητα Γούλφοβιτς για την προεδρία της Παγκόσμιας Τράπεζας. Κατά τη συνάντηση του προτεινόμενου από τις ΗΠΑ Πολ Γούλφοβιτς με ανώτατους οικονομικούς παράγοντες στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και προεδρεύων της Ε.Ε. το τρέχον εξάμηνο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τον προσφώνησε ως «επόμενο πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας».

«Είχαμε μια επικοικοδομητική και φιλική συνάντηση κατά τη διάρκεια της οποίας οι ευρωπαίοι υπουργοί έθεσαν όλες τις ερωτήσεις που ήθελαν στον επόμενο πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας», είπε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου.

Από την πλευρά του ο Πολ Γούλφοβιτς δήλωσε ότι κατανοεί ότι είναι αμφιλεγόμενος υποψήφιος, αλλά εξέφρασε την προσήλωσή του στην αντιμετώπιση της φτώχειας και στην ανάπτυξη, καθώς και την πρόθεσή του να συμπεριλάβει την Ε.Ε. και άλλους διεθνείς θεσμούς στην αποστολή της τράπεζας για τη διεθνή ανάπτυξη. Ωστόσο δεν δεσμεύτηκε δημόσια ότι μια θέση αντιπροέδρου θα περιέλθει στους Ευρωπαίους, όπως επιθυμούν οι Γάλλοι, σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde».

Ο κ. Γούλφοβιτς είναι γνωστός ως ο αρχιτέκτονας του πολέμου στο Ιράκ και υπέρμαχος της μονομερούς χρήσης από τις ΗΠΑ στρατιωτικής ισχύος για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους στον κόσμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα