Παρουσίαση του «Χάρτη» της Ευρωπαϊκής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Aπό 8 - 10 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη
Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2005 18:54

Ο «ΧΑΡΤΗΣ» της Ευρωπαϊκής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη, από τις 8-10 Απριλίου του 2005, όπου διοργανώνεται το ευρωπαϊκό συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος των Ενώσεων Γυναικείων Επιχειρήσεων στην οικονομική ζωή της Ευρώπης: Ανάπτυξη κοινής στρατηγικής και δράσης».

Με οργανωτική ευθύνη του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ), η Ομοσπονδία Συνδέσμων και Ενώσεων Επιχειρηματιών Γυναικών της Μεσογείου (AFAEMME Association of Organizations of Mediterranean Business Women), θα παρουσιάσει τα πρώτα αποτελέσματα ερευνών, που διεξάγονται στα 10 νέα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις δύο υποψήφιες χώρες, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Οι έρευνες, που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καταγράφουν τις τάσεις της αγοράς εργασίας και της ανάπτυξης επιχειρηματικότητας, υπό το πρίσμα της υπέρβασης των στερεότυπων, που ισχύουν για τα δύο φύλα.

Το Συνέδριο ακόμη, θα επικεντρώσει σε όλο το φάσμα των προβλημάτων, που αντιμετωπίζει η ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας, τόσο στις παλαιότερες, όσο και στις νέες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με ενδιαφέρον, αναμένεται και η παρουσίαση από τη διοίκηση του ΣΕΓΕ, μίας ανέκδοτης μελέτης, η οποία αποτυπώνει την υφιστάμενη κατάσταση, αλλά και τις προοπτικές του γυναικείου επιχειρείν στην Ελλάδα.

Καθοριστικό ρόλο στη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού αυτού συνεδρίου, εκτός από την AFAEMME και τον ΣΕΓΕ, διαδραματίζει και το διεθνικό δίκτυο Ενώσεων για την Ισότητα της Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης (KARAT Coalition) και ο Βουλγαρικός Σύνδεσμος Γυναικών για την Ανάπτυξη (WAD).

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, θα γίνει εκτενής αναφορά στις στρατηγικές, που εφαρμόζει κάθε κράτος-μέλος της Ε.Ε., με στόχο τη διεύρυνση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και την υπέρβαση των αντικινήτρων, που χαρακτηρίζουν ακόμη και σήμερα την άσκηση της καθημερινής δράσης των γυναικών-επιχειρηματιών.

Το Συνέδριο της Θεσσαλονίκης, αποτελεί ένα από τα «βήματα» για την αποτύπωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα κορυφωθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο, όταν και θα ανακοινωθούν τα τελικά και πλήρη αποτελέσματα των ερευνών, σε έτερο Συνέδριο στις Βρυξέλλες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα