Ζημιές 13,6 εκατ. ευρώ για τη Frigoglass

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016 11:11
UPD:11:12

Επιδείνωση εμφάνισαν τα οικονομικά μεγέθη της Frigoglass SAIC, καθώς οι ζημιές στο γ' τρίμηνο του 2016, διαμορφώθηκαν σε 13,6 εκατ. ευρώ, έναντι 16,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Παράλληλα, οι πωλήσεις συρρικνώθηκαν κατά 15,8% σε 83,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη EBITDA περιορίστηκαν κατά 8,8% σε 7,8 εκατ. ευρώ. Αντίθετα, τα λειτουργικά κέρδη σημείωσαν άνοδο κατά 7% σε 1 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι πωλήσεις επηρεάστηκαν αρνητικά από την εποχικότητα του κλάδου επαγγελματικής ψύξης στη Νιγηρία, ενώ την ίδια ώρα, ανάκαμψη κατεγράφη στην ανατολική και δυτική Ευρώπη.

Σε επίπεδο εννεάμηνου, οι ζημιές διαμορφώθηκαν σε 38,8 εκατ. ευρώ, οι πωλήσεις σε 322,8 εκατ. ευρώ και τα κέρδη EBITDA σε 40,1 εκατ. ευρώ.

Ο Νίκος Μαμουλής, διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε σχετικά: «Η ανάκαμψη των πωλήσεων σε Ρωσία και Δυτική Ευρώπη αντισταθμίστηκε από την αναμενόμενη επίπτωση της εποχικότητας των πωλήσεων του κλάδου Επαγγελματικής Ψύξης στη Νιγηρία και την μείωση των επενδύσεων των πελατών μας σε επαγγελματικά ψυγεία στην Ασία. Η υψηλότερη ζήτηση και οι προσαρμογές της τιμολογιακής πολιτικής μας, με στόχο τον περιορισμό της αρνητικής επίδρασης της υποτίμησης του Νάιρα, συνετέλεσαν σε αύξηση πωλήσεων του κλάδου Υαλουργίας στη Νιγηρία.

»Για το τέταρτο τρίμηνο, αναμένουμε ο κλάδος Επαγγελματικής Ψύξης να ευνοηθεί από τη περεταίρω ανάπτυξη των πωλήσεων του Service, την εποχικότητα των πωλήσεων στη Νιγηρία και την αυξημένη ζήτηση για ICOOL στη Δυτική Ευρώπη. Στον κλάδο Υαλουργίας, μετά από ένα ισχυρό τέταρτο τρίμηνο πέρυσι, η πτώση των πωλήσεων στο Jebel Ali και η υποτίμηση του Νάιρα θα συνεχίσουν να επηρεάζουν το περιθώριο κέρδους μας για το υπόλοιπο του έτους».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΦΡΙΓΟ



Σχολιασμένα