Morgan Stanley: Χαμηλότερα η πιστοληπτική της ικανότητα από την S&P

Επικαλούμεν τις διοικητικές ανακατατάξεις από τον Philip Purcell
Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2005 08:28

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕ προς τα κάτω την πιστοληπτική ικανότητα της δεύτερης μεγαλύτερης χρηματιστηριακής φίρμας στον κόσμο, Morgan Stanley, η Standard & Poor's, επικαλούμενη τις ανησυχίες για τις διοικητικές αλλαγές, μετά την απομάκρυνση σημαντικών στελεχών, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου της, Stephan Newhouse.

H S&P, κατέταξε την Morgan Stanley στο Α+, την πέμπτη υψηλότερη θέση της S&P και στο «stable» από το «positive», αναθεωρώντας προς τα κάτω την εκτίμηση που έκανε για την εταιρεία, τον Σεπτέμβριο.

«Η πρόβλεψη βασίστηκε στην αβεβαιότητα για τη διοικητική δομή που αλλάζει», ανέφερε ο Tom Foley, αναλυτής της S&P, σε έκθεσή του με ημερομηνία στις 30 Μαρτίου, συμπληρώνοντας: «Η αναθεώρηση της προοπτικής καταδεικνύει ότι οι εκτιμήσεις δεν αναμένεται να αναθεωρηθούν προς τα πάνω μέσα στα επόμενα δύο έτη».

Ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Μorgan Stanley, Philip Purcell, είπε χθες ότι έχει τη στήριξη που απαιτείται για να αντιμετωπίσει τα πρώην στελέχη της εταιρείας που διοικούσαν τη φίρμα πριν την εξαγορά το 1997 της Dean Witter, Discover & Co.

Η απομάκρυνση του Newhouse, 58 ετών, από τον Purcell την περασμένη Δευτέρα, προκάλεσε τις αντιδράσεις παλαιών στελεχών της Morgan Stanley, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου της S. Parker Gilbert και του τέως προέδρου της Robert Scott, οι οποίοι ζήτησαν να αναθεωρήσει την απόφασή του για την απομάκρυνση του Newhouse. Οι μετοχές της Morgan Stanley υποχώρησαν στις 29 Μαρτίου στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2004, μετά την αντικατάσταση του Newhouse από την Zoe Cruz, 50 ετών, επικεφαλής του τμήματος σταθερού εισοδήματος και τον Stephen Crawford, 40 ετών, υπεύθυνου του τμήματος επιχειρηματικού ρίσκου της εταιρείας, ο οποίος εργάζεται στην Morgan Stanley από το 1979.

Τον Οκτώβριο του 2002 η S&P, αναθεώρησε προς τα κάτω, στο Α+ την πιστοληπτική ικανότητα της Morgan Stanley, επικαλούμενη μείωση των εσόδων στις επενδυτικές τράπεζες. Αυτή, ήταν η πρώτη μείωση της πιστοληπτικής ικανότητας της εταιρείας μέσα σε πέντε χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg News. Η Morgan Stanley πλέον, βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την Merrill Lynch & Co., τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή φίρμα στον κόσμο και την Goldman Sachs Inc., την τρίτη σε μέγεθος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα