Hewlett-Packard: Κανένας περιορισμός σε αλλαγές, λέει ο Μ. Hurd

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2005 11:27
UPD:11:34

Ο ΝΕΟΣ εκτελεστικός διευθυντής της Hewlett-Packard Co., Mark Hurd, είπε ότι δεν του ετέθη κανείς περιορισμός στις αλλαγές που θα κάνει, προκειμένου να αναζωογονήσει τα κέρδη, αυξάνοντας τις πιθανότητες, ότι ενδέχεται να προχωρήσει στον διαχωρισμό μερικών δραστηριοτήτων.

«Δεν μου ετέθη κανένας όρος, που να με σταματά να κάνω ό,τι είναι δυνατόν για το συμφέρον της εταιρείας, στην προσπάθεια μου να τη βελτιώσω», είπε ο Hurd σήμερα, μιλώντας από τηλεφώνου. Η Hurd, που διορίστηκε χθες στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της Hewelett-Packard, θα αναλάβει τα καθήκοντά του αύριο, 1η Απριλίου.

Τα σχόλια, ακολούθησαν τις εκκλήσεις αναλυτών, όπως του Steve Milunovich της Merrill Lynch & Co., να διαχωρίσει τον κλάδο των εκτυπωτών, την πιο κερδοφόρα δραστηριότητα της εταιρείας. Eπτά εβδομάδες, μετά την απομάκρυνση της Carly Fiorina, οικονομικοί αναλυτές και επενδυτές, υποστηρίζουν ότι η εταιρεία κοστίζει πολλά περισσότερα σε κομμάτια, παρά ολόκληρη.

Η πρόεδρος, Patricia Dunn και άλλα στελέχη, απέρριψαν τρεις φορές την ιδέα του διαχωρισμού των κλάδων. Η Dunn, είπε, ότι μετά την αποχώρηση της Fiorina, οι πελάτες θέλουν τη Hewlett-Packard την υπ' αριθμόν δεύτερη εταιρεία παραγωγής προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, μετά την Dell Inc., η οποία σε ένα θα συνεχίζει να πουλά μία ευρεία γκάμα προϊόντων.

Ο Hurd, 48 ετών, είπε ότι η Hewlett-Packard έχει ένα εξαιρετικό χαρτοφυλάκιο και πως ο διαχωρισμός των κλάδων της, δεν είναι το πρώτο πράγμα, πάνω στο οποίο θα εργαστεί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα