Somerfield: Ανοδικά κινούνται οι μετοχές μετά την εμφάνιση των «μνηστήρων»

Παρασκευή, 01 Απριλίου 2005 11:08
UPD:11:17

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της Somerfield Plc, της βρετανικής ιδιοκτήτριας των καταστημάτων Kwik Save και των αντίστοιχων με είδη μπακαλικής Somerfield, μετά την ανακοίνωση, ότι η εταιρεία λιανικής πώλησης θα αρχίσει συνομιλίες με τους υποψήφιους αγοραστές της.

Στις 24 Μαρτίου, η Somerfield, ανακοίνωσε ότι την προσήγγισαν και άλλοι υποψήφιοι αγοραστές, μετά την απόρριψη της πρότασης της ισλανδικής εταιρείας, Baugur Group HF τον Φεβρουάριο, για την εξαγορά της, αντί του ποσού του 1,03 δισ. λιρών Αγγλίας (1,9 δισ. δολ. ΗΠΑ), συμπληρώνοντας, ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, αποφάσισε να αρχίσει συνομιλίες μαζί τους, μετά το χθεσινό κλείσιμο του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Η Baugur, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης της Ισλανδίας, έκανε αναθεωρημένη πρόταση, την οποία έλαβε χθες υπ' όψιν του διοικητικό συμβούλιο της Somerfield, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του εκπροσώπου της εταιρείας, Halldor Laursson, ο οποίος αρνήθηκε να γίνει πιο συγκεκριμένος.

H εταιρεία επενδύσεων ακινήτων, Robert Tchenquiz, η Apax Partners Worldwide LLP και η Barclays Capital, σχεδιάζουν να προσφέρουν 205 πένες για κάθε μία μετοχή της εταιρείας ή το ποσόν του 1,1 δισ. λιρών Αγγλίας, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, την εβδομάδα που πέρασε.

Τα ακίνητα της Somerfield και η ρευστότητά της, την καθιστούν ελκυστικό στόχο, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές, συμπεριλαμβανομένου του Bryan Roberts της Planet Retail, στο Λονδίνο. H Somerfield με έδρα το Μπρίστολ, είχε μέχρι τις 24 Απριλίου, καθαρή αξία ακινήτων ύψους 543,3 εκατ. λιρών.

Οι μετοχές της Somerfield σημείωναν άνοδο 2,25 πένες ή 1,1%, φθάνοντας στις 212 πένες η μία και διαπραγματεύθηκαν σε αυτήν την τιμή στις 8:01' π.μ., στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Πέρυσι, σημείωσαν συνολικά άνοδο 34%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 1,15 δισ. λίρες και είχαν τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον δείκτη FTSE 350 Food & Drug Retailers, ο οποίος την ίδια χρονική περίοδο, σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 14%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα