Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στην Intramet

Παρασκευή, 01 Απριλίου 2005 11:44

Την υλοποίηση προγράμματος εθελουσίας εξόδου αποφάσισε η διοίκηση της Intramet. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των δραστηριοτήτων της εταιρείας και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητάς της.

Το πρόγραμμα θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 01-04-2005 μέχρι τις 25-04-2005 και απευθύνεται σε όλο το προσωπικό της εταιρείας με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου. Όπως τονίζεται, η συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα είναι φυσικά προαιρετική, ενώ δίνει την ευκαιρία στους εργαζόμενους που θα ζητήσουν να διακοπεί η εργασιακή τους σχέση να αποχωρήσουν με ευνοϊκούς όρους.

Τα κίνητρα της αποχώρησης, όπως υπογραμμίζεται, έχουν καθαρά κοινωνικό χαρακτήρα και ενισχύουν κυρίως τους χαμηλόμισθους, όσους έχουν αρκετά χρόνια προϋπηρεσίας στην εταιρεία, μεγαλύτερη ηλικία και αυξημένες κοινωνικές και οικογενειακές υποχρεώσεις. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

- Το ποσό της σχετικής αποζημίωσης που θα ελάμβανε εργαζόμενος κατόπιν καταγγελίας της συμβάσεως εργασίας του, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, προσαυξημένο με ένα πρόσθετο ποσοστό το οποίο ξεκινά με ένα 20% και κλιμακώνεται αναλόγως της ηλικίας και προϋπηρεσίας του φθάνοντας το 100%. Οι ημερομίσθιοι εργάτες θα αποζημιωθούν με βάση την αποζημίωση που ισχύει για τους υπαλλήλους.

- Πρόσθετη προσαύξηση αναλόγως της οικογενειακής κατάστασης των εργαζομένων

- Συμμετοχή σε ασφαλιστικό πρόγραμμα που προβλέπει Ιατροφαρμακευτική και Νοσοκομειακή κάλυψη του εργαζόμενου που αποχωρεί καθώς και των προστατευομένων μελών για ένα χρόνο από την ημερομηνία αποχώρησής του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα