Το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της Εθνικής Ασφαλιστικής

Προς αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
Παρασκευή, 01 Απριλίου 2005 11:57

Το νέο τριετές επιχειρηματικό σχέδιο της Εθνικής Ασφαλιστικής ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας στις 30 Μαρτίου.

Βασικά σημεία του νέου σχεδίου είναι η αύξηση της παραγωγής από 594 εκατ. ευρώ το 2004 σε 869 εκατ. ευρώ το 2007, ποσοστό 46%, η αύξηση των κερδών, μετά από φόρους, από 0,4 εκατ. ευρώ το 2004 σε 42 εκατ. ευρώ το 2007 και η άνοδος της αποδοτικότητας των ιδίων κεφαλαίων από 0,10% το 2004 σε 22% το 2007. Η αύξηση των λειτουργικών εξόδων προβλέπεται μηδενική, κατά τη διάρκεια της τριετίας.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, το παραπάνω επιχειρηματικό σχέδιο χαρακτηρίζεται ρεαλιστικό και οι κύριοι άξονες στους οποίους βασίστηκε η κατάρτισή του συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη συντονισμένη ανάπτυξη των εργασιών της εταιρείας, μέσω της προώθησης προϊόντων bancassurance στο πελατολόγιο της Ε.Τ.Ε. και της αύξησης του μεριδίου αγοράς, μέσω της σωστής επιλογής κινδύνων και της ανάληψης πολλών μικρών κινδύνων (retail). Ταυτόχρονα θα αυξηθεί η ιδία κράτηση.

Επίσης, η εταιρεία θα προωθήσει νέα κερδοφόρα προϊόντα σε όλους τους Κλάδους και κυρίως στις ασφαλίσεις Ζωής, τα οποία θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των πελατών, με σωστή και ανταγωνιστική τιμολόγηση.

Τέλος, η αξιολόγηση της παραγωγικότητας, των δαπανών και των εναλλακτικών τρόπων κάλυψης των αναγκών της εταιρείας εκτιμάται ότι θα είναι συνεχής, ενώ το επίπεδο εξυπηρέτησης που παρέχεται στους πελάτες και στα δίκτυα πωλήσεων θα αναβαθμίζεται διαρκώς.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε επίσης να προτείνει στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 130.000.000 ευρώ, μέσω έκδοσης νέων μετοχών.

Οι όροι της αυξήσεως, που θα υποβληθούν προς έγκριση στην παραπάνω γενική συνέλευση, θα συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η ανάγκη αύξησης προκύπτει μετά την εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων και την αναπροσαρμογή των ασφαλιστικών προβλέψεων σε υψηλότερα επίπεδα, με βάση την πρακτική που υιοθετούν οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρείες.

Με βάση τους εποπτικούς και λογιστικούς κανόνες που ισχύουν στη χώρα μας, η Εθνική Ασφαλιστική παρουσιάζει υψηλό επίπεδο κεφαλαιακής επάρκειας υπερκαλύπτοντας το προβλεπόμενο από το νόμο περιθώριο φερεγγυότητας κατά 2,6 φορές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα