Γ. Χατζηνικολάου: Η εκλογή Τραμπ θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 10:35
UPD:10:46
REUTERS/CARLO ALLEGRI

Την εκτίμηση ότι η εκλογή Τραμπ (φωτογραφία) θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από την ύφεση εξέφρασε ο νέος πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς.

Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να προκαλέσει εξάπλωση της οικονομικής ανάπτυξης, βοηθώντας την Ελλάδα να βγει από την ύφεση, υποστήριξε ο νέος πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χατζηνικολάου, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV.

Ο Γιώργος Χατζηνικολάου

«Εάν το υπάρχον κλίμα στις ΗΠΑ ανταποκρίνεται όντως στην πραγματικότητα, τότε θεωρώ ότι η παγκόσμια οικονομία θα δεχθεί ένα θετικό αντίκτυπο» εξήγησε, εκτιμώντας ότι μεταξύ των χωρών που θα επωφεληθούν, θα συγκαταλέγεται και η Ελλάδα.

Ερωτηθείς για τα «κόκκινα δάνεια», κατέστησε σαφές ότι η επιτυχής αντιμετώπιση του προβλήματος θα εξαρτηθεί από την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

«Ακόμη και εάν χρησιμοποιήσουμε το πλέον καινοτόμο σύστημα διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, εάν η οικονομία δεν βελτιωθεί, δεν θα μπορέσουμε να πάμε πολύ μακριά» εκτίμησε ο κ. Χατζηνικολάου, επαναλαμβάνοντας ότι «η μεγαλύτερη μας ανησυχία αφορά το πού πηγαίνει η οικονομία».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η τράπεζα θα ανταποκριθεί στους τριετείς στόχους που έχουν τεθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) και τον Ενιαίο Μηχανισμό Εποπτείας (SSM).

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα