ΕΠΑΝ: Χρηματοδότηση 44 προτάσεων για τη διάδοση της τεχνολογίας στις επιχειρήσεις

Παρασκευή, 01 Απριλίου 2005 12:26

Αποφάσεις με τις οποίες ενισχύεται η μεταφορά και η διάδοση τεχνολογίας στις επιχειρήσεις, υπέγραψαν ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, και η υπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, Μαριέττα Γιαννάκου.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η ένταξη και χρηματοδότηση 44 προτάσεων στη Δράση 4.3.6.1 "Διμερείς και Πολυμερείς συνεργασίες Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ)", συνολικού προϋπολογισμού 593.080 ευρώ. Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα" (ΕΠΑΝ) και συγκεκριμένα στο Μέτρο 4.3 "Ενθάρρυνση της έρευνας, της μεταφοράς και της διάδοσης τεχνολογίας στις επιχειρήσεις. Υποστήριξη δραστηριοτήτων διεθνούς επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας και της μεταφοράς τεχνολογίας".

Σκοπός του Προγράμματος είναι η ενθάρρυνση των ελληνικών φορέων (επιχειρήσεις, βιομηχανίας, ερευνητικά κέντρα, ΑΕΙ, ΤΕΙ) και η παροχή σ' αυτούς των κατάλληλων κινήτρων, για την ενεργό συμμετοχή τους σε έργα διακρατικών συνεργασιών. Το πρόγραμμα καλύπτει πολλούς επιστημονικούς τομείς όπως η γεωργία και οι τεχνολογίες τροφίμων-βιοτεχνολογία, οι τεχνολογίες πληροφόρησης και τα δίκτυα, οι τηλεπικοινωνίες και οι μεταφορές, το περιβάλλον και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η υγεία, τα υλικά και οι νανοτεχνολογίες καθώς και η πολιτιστική κληρονομιά.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα προϋποθέτει υποχρεωτικά τη συνεργασία, σε θέματα Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ), με ένα τουλάχιστον φορέα (βιομηχανία, επιχείρηση έντασης γνώσης, ερευνητικό κέντρο, ινστιτούτο, κλπ.) με κράτος της Ευρώπης ή και χώρα εκτός Ευρώπης (τα έργα που χρηματοδοτούνται αφορούν επιστημονικές και τεχνολογικές συνεργασίες της Ελλάδας με τη Ισπανία, τη Ρωσία και τη Σλοβακία).

Το ύψος του προϋπολογισμού που διατίθεται, ανά εκτελούμενο έργο, δεν υπερβαίνει τα 23.480 ευρώ, ενώ η δημόσια δαπάνη, ανά εκτελούμενο έργο, τα 17.600 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα