Τaishin: 35% υψηλότερη τιμή της αξίας για την εξαγορά της SinoPac

Παρασκευή, 01 Απριλίου 2005 13:47
UPD:13:48

ΠΡΟΣΦΟΡΑ υψηλότερη κατά 35%, από την χρηματιστηριακή αξία της SinoPac Holdings Co., για την εξαγορά της, η οποία κατά το 1/3 ανήκει σε ξένους επενδυτές, έκανε η Taishin Financial Holdings Co., σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του προέδρου της SinoPac, σε συνέντευξη Τύπου στην Ταϊπέϊ.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της SinoPac, Richard Hong, είπε, ότι η τράπεζα δεν θα λάβει υπ' όψη της την συγχώνευση της Taishin, πριν από τη ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, στις 10 Μαΐου. Επίσης, η SinoPac, βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με την International Bank of Taipei, για μια πιθανή συγχώνευση, συμπλήρωσε ο Hong.

«Και οι δύο υποθέσεις είναι ανοιχτές και αποτελούν καλές προσφορές», είπε σήμερα ο Hong μιλώντας στους δημοσιογράφους. Ο ίδιος, τηλεφώνησε χθες στον πρόεδρο της Taishin, Thomas Wu. μετά την ανακοίνωση της εταιρείας, ότι οι συνομιλίες για την εξαγορά της SinoPac, ναυάγησαν, πριν από τρεις ημέρες.

«Αυτό που απομένει», ανέφερε ο Hong, είναι η γραπτή προσφορά της International Bank of Taipei.

Εάν επιτευχθεί η συγχώνευση της Taishin με την SinoPac, θα δημιουργηθεί η τρίτη σε μέγεθος ιδιωτική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Ταϊβάν, με περίπου το 6% της συνολικής τραπεζικής αγοράς της νήσου. Ενδεχόμενος συνδυασμός της International Bank of Taipei με την SinoPac, θα έχει περιουσιακά στοιχεία περίπου 961 δισ. δολ Ταϊβάν (30,3 δισ. δολ. ΗΠΑ).

Στις 28 Μαρτίου, η Taishin είπε, ότι oi διαπραγματεύσεις με την SinoPac Financial Holdings Co., ναυάγησαν, καθώς η ανταγωνίστριά της ήθελε να συγχωνευτεί με την International Bank of Taipei.

H SinoPac, αποφάσισε να αρνηθεί την εβδομάδα που πέρασε την προσφορά της Taishin, είπε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο επικεφαλής της Taishin, Thomas Wu. Ο ίδιος είχε πει, ότι η συγχώνευση των δύο δεν πρόκειται να γίνει, καθώς η SinoPac προτιμά τη συγχώνευση με την International Bank of Taipei.

H International Bank, μία από τις μικρότερες τράπεζες της νήσου, τα τέλη του 2004 είχε περιουσιακά στοιχεία ύψους 412 δισ. δολ. Ταϊβάν και διέθετε 83 υποκαταστήματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα