Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 05 Απριλίου 2005 10:04
UPD:10:16

Η ΕΛΑΦΡΑ υποχώρηση των τιμών πετρελαίου σε συνδυασμό με τη χθεσινή ανάκαμψη της Wall Street οδηγούν σε άνοδο τους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων κατά τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών.

Θετικό αντίκτυπο έχουν επίσης τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της ελβετικής ασφαλιστικής εταιρείας Swiss Life καθώς και η σημαντική υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου που επηρεάζει θετικά τις ευρωπαϊκές εξαγωγές.

Σημειώνεται ότι το ενιαίο νόμισμα υποχώρησε σήμερα κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά μηνών έναντι του δολαρίου.

«Η πτώση του πετρελαίου, η άνοδος των αμερικανικών δεικτών και η ενίσχυση του δολαρίου θα βοηθήσουν σήμερα τις ευρωπαϊκές αγορές», δήλωσε στο Bloomberg χρηματιστής της IG στη Μελβούρνη.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 άνοιξε στις 4.915,8 μονάδες (0,4%), στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.076,3 μονάδες (0,6%) και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.364,4 μονάδες (0,5%).

Η μετοχική τιμή της Swiss Life ενισχύεται κατά 2,5%.

Με ενδιαφέρον αναμένονται στις 11:00 π.μ. (ώρα Ελλάδος) τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα υπηρεσιών της Ευρωζώνης. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg, ο σχετικός δείκτης υποχώρησε στις 52,8 μονάδες το Μάρτιο έναντι 53 μονάδων το Φεβρουάριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα