Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 05 Απριλίου 2005 10:28
UPD:10:33

Marfin Analysis: «Κατά τη σηµερινή συνεδρίαση αναµένουµε οι επενδυτές να επικεντρωθούν στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών µετά την ανακοίνωση του ΟΤΕ ότι προτίθεται να αυξήσει το ποσοστό του στην CosmOTE έως και 5% µέσα στον Απρίλιο http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/04/05/1030170.htm ».

Aspis Bank: «Η υποχώρηση της τιµής του πετρελαίου βελτίωσε το κλίµα στις διεθνείς αγορές οι οποίες αναµένεται σήμερα να αντιδράσουν ανοδικά. Κάτι ανάλογο αναµένουμε να συµβεί και στην ελληνική αγορά, µε τις τραπεζικές µετοχές και τη µετοχή του ΟΤΕ να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Η ανακοίνωση της πρόθεσης του ΟΤΕ για αύξηση της συµµετοχής του στην CosmOTE, αναµένεται να επηρεάσει θετικά την αγορά».

Fortius Fianance: «Η ουσιαστική αδυναµία ανάκαµψης του συνόλου της αγοράς και η ιδιαίτερα χαµηλή συναλλακτική δραστηριότητα συνεχίζουν να προκαλούν ερωτηµατικά όσον αφορά την εντελώς βραχυπρόθεσµη πορεία του ελληνικού χρηµατιστηρίου. Μπορεί οι πιθανότητες συνέχειας της ανοδικής αντίδρασης να παρουσιάζονται αυξηµένες σήµερα, µετά ιδίως και τη σηµαντική υποχώρηση του αργού πετρελαίου αλλά για να βαπτιστεί η ανοδική αντίδραση ανάκαµψη, θα πρέπει ο Γ∆ να σταθεροποιηθεί πάνω από τις 2.920 µονάδες για τρεις τουλάχιστον συνεδριάσεις και την αξία συναλλαγών να αυξάνεται σηµαντικά.

»Σηµείο αναφοράς για την πορεία της υπόλοιπης αγοράς πλην των δεικτοβαρών µετοχών, οι οποίες άλλωστε ορίζουν και το πρόσηµο του Γ∆, θα αποτελέσει η ζήτηση για τις µετοχές της µεσαίας και της µικρής κεφαλαιοποίησης στις οποίες έχουν γίνει placements σε ξένους επενδυτές».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα