Somerfield: Aνοδος των μετοχών μετά τη φήμη για προσφορά από την Topland

Πέμπτη, 07 Απριλίου 2005 11:40

ΑΝΟΔΟ, σε ποσοστό της τάξης του 3,7%, σημείωσαν οι μετοχές της Somerfield Plc, της βρετανικής ιδιοκτήτριας των καταστημάτων πώλησης ειδών μπακαλικής Kwik Save και Somerfield, μετά από δημοσίευμα σε εφημερίδα, το οποίο ανέφερε ότι η εταιρεία ενδέχεται να δεχτεί προσφορά εξαγοράς, από την Τopland Group, που δραστηριοποιείται στον κλάδο του real estate.

H Topland, η οποία ελέγχεται από τους αδελφούς Sol και Eddie Zakay, ενδέχεται να ενδιαφέρεται για την ακίνητη περιουσία της Somerfield, σύμφωνα με το δημοσίευμα στους Financial Times, το οποίο δεν ανέφερε την πηγή πληροφόρησής του. Οι αδελφοί Zakay, δεν απάντησαν στις κλήσεις που έκανε το Bloomberg News στα γραφεία τους για μια σχετική δήλωση.

Η Somerfield βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με άγνωστους «μνηστήρες» για την εξαγορά της, μετά την απόρριψη τον μήνα που πέρασε, της προσφοράς 1,03 δισ. λιρών Αγγλίας (1,9 δισ. δολ. ΗΠΑ), από την Baugur Group HF, τη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης της Ισλανδίας.

Η Baugur έκανε μια αναθεωρημένη πρόταση, παράλληλα με τον επενδυτή ακινήτων, Robert Tchenguiz, την Apax Partners Worldwide LLP και την Barclays Capital, σχεδιάζοντας να προσφέρει 205 πένες ανά μετοχή ή 1,1 δισ. λίρες, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.

Η ακίνητη περιουσία και η ρευστότητά της, καθιστούν την Somerfield έναν ελκυστικό στόχο για αγορά, σύμφωνα με τους αναλυτές, συμπεριλαμβανομένου του Bryan Roberts της Planet Retail, στο Λονδίνο. Η εταιρεία, μέχρι τις 24 Απριλίου είχε ακίνητη περιουσία με καθαρή αξία 543,3 εκατ. λιρών Αγγλίας.

Οι μετοχές της Somerfield σημείωναν άνοδο 7,75 πένες, φθάνοντας στις 220 πένες στο Λονδίνο και διαπραγματεύθηκαν στις 214,5 πένες η μία, στις 9:09' π.μ., τοπική ώρα. Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας, ανέρχεται σε 1,18 δισ. λίρες Αγγλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα