Ενημέρωση του Πρωθυπουργού εφ΄όλης της ύλης από τον Δ. Σιούφα

«Θα είμαστε αμείλικτοι σε φαινόμενα αισχροκέρδειας»
Πέμπτη, 07 Απριλίου 2005 11:49

Για όλα τα θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης ενημέρωσε το πρωί τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο υπουργός Δημήτρης Σιούφας, σε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Σιούφας δήλωσε πως ενημέρωσε τον κ.Καραμανλή για την έναρξη υποβολής επενδυτικών σχεδίων με βάση τον αναπτυξιακό νόμο. Όπως επίσης είπε, δίνεται στη δημοσιότητα από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) το σχέδιο απελευθέρωσης της αγοράς φυσικού αερίου, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα υπογραφούν οι κώδικες για τον ηλεκτρισμό, ώστε να ξεκινήσουν οι επενδύσεις ιδιωτών και σε αυτόν τον τομέα. Ο κ. υπουργός ενημέρωσε επίσης τον Πρωθυπουργό σχετικά με την έναρξη του σχεδίου για τη στήριξη των εμπορικών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα επιχειρηματικότητα και για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία.

Ο υπουργός ανέφερε ότι ενημέρωσε επίσης τον κ. Καραμανλή για τις εξελίξεις την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τα διατροφικά ζητήματα και τις ευθύνες που υπάρχουν, σημειώνοντας ότι δεν εθίγη η δημόσια υγεία και υπογραμμίζοντας ότι με τη νέα διοίκηση του ΕΦΕΤ θα ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα.

Ο κ. Σιούφας τόνισε ότι με το νέο αναπτυξιακό νόμο, ο στόχος είναι να φέρουμε ανάπτυξη παντού και για όλους και κυρίως στην περιφέρεια, για την οποία, όπως υπογράμμισε, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα ο Πρωθυπουργός.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την ανακοίνωση του ΣΕΣΜΕ ότι θα μετακυλιστούν στους καταναλωτές τα πρόστιμα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τις πρακτικές εναρμόνισης, ο κ. Σιούφας ανέφερε ότι με τη χθεσινή του δήλωση τόνιζε ότι είχαν αποδοθεί κακώς οι τοποθετήσεις του Συνδέσμου, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τη νεότερη ανακοίνωση του ΣΕΣΜΕ. Πιστεύω, είπε, πως ο ΣΕΣΜΕ είναι ένας υπεύθυνος φορέας, ενώ υπογράμμισε ότι ενισχύεται η Επιτροπή Ανταγωνισμού με νέο νόμο που θα έλθει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή ως ανεξάρτητη αρχή.

Σε άλλη ερώτηση για το ίδιο θέμα ο κ. Σιούφας τόνισε ότι η προστασία του καταναλωτή είναι προτεραιότητα, όπως και η ομαλή λειτουργία της αγοράς και ο υγιής ανταγωνισμός και προς αυτή την κατεύθυνση το υπουργείο παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Σε φαινόμενα αρρυθμίας, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης, το υπουργείο Ανάπτυξης είναι αμείλικτο. Εχουμε αποδείξει, πρόσθεσε, ότι το υπουργείο Ανάπτυξης είναι αμείλικτο σε φαινόμενα αισχροκέρδειας, απάτης και νοθείας, ενώ τόνισε πως ο ενημερωμένος καταναλωτής είναι κερδισμένος πολίτης.

Ο κ. Σιούφας αναφέρθηκε επίσης στο συνήγορο του καταναλωτή, αλλά και στη γραμμή 1520 που λειτουργεί για να δέχεται καταγγελίες των καταναλωτών.

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με τις τιμές των καυσίμων, ο κ. Σιούφας τόνισε ότι οι Ελληνες πολίτες πληρώνουν τις χαμηλότερες τιμές σε ολόκληρη την Ευρώπη, μετά από συνεννοήσεις του υπουργείου με όλους τους φορείς, παρά το γεγονός ότι οι τιμές των καυσίμων διεθνώς τις προηγούμενες ημέρες ήταν οι υψηλότερες της τελευταίας 30ετίας.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα