Γιατροί θα υπηρετούν και σε επιβατηγά πλοία

Πέμπτη, 07 Απριλίου 2005 16:56

Γιατροί θα υπηρετούν σε πλοία της ακτοπλοΐας που κάνουν πολύωρα ταξίδια και διεθνείς πλόες, ανακοίνωσαν ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο υφυπουργός Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος. Οι γιατροί θα είναι διορισμένοι σε κέντρα υγείας και θα αποσπώνται σε πλοίο για να ολοκληρώνουν το «αγροτικό» τους. Ελπίζουμε το μέτρο να ισχύσει από το καλοκαίρι, είπε ο ΥΕΝ.

Είχε προηγηθεί επιστολή του κ. Κεφαλογιάννη στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νικήτα Κακλαμάνη, με την οποία ζητούσε να εξεταστεί η δυνατότητα ο υποχρεωτικός χρόνος υπηρεσίας ιατρών (αγροτικό) να διανύεται και σε επιβατηγά ακτοπλοϊκά πλοία.

Μέχρι σήμερα κατά τον πλου έχουν υπάρξει αρκετές περιπτώσεις (παιδιών, ηλικιωμένων, εγκύων κλπ.) που απαιτούνταν η παρουσία ιατρού στο πλοίο, και πολλάκις το πλοίο αναγκαζόταν να παρακάμψει της πορείας του για να αποβιβάσει τον ασθενή στο πλησιέστερο λιμάνι.

Οι κ.κ. Κεφαλογιάννης και Γιαννόπουλος τόνισαν ότι η απόφαση έχει ληφθεί, και όπου υπάρχει νομοθετικό κενό θα υπάρξει ρύθμιση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα