Τράπεζα Πειραιώς: Απορρόφηση της ΕΛΕΧΑ

Πέμπτη, 07 Απριλίου 2005 17:00
UPD:17:10

Τα διοικητικά συμβούλια της Τράπεζας Πειραιώς A.E. και της Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου (ΕΛΕΧΑ), αποφάσισαν τη συγχώνευση των δύο εταιρειών με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη. Hμερομηνία των Ισολογισμών Μετασχηματισμού ορίστηκε η 10.4.2005.

Τα διοικητικά συμβούλια προτίθενται να προτείνουν στις γενικές συνελεύσεις που θα κληθούν να εγκρίνουν τη συγχώνευση ως σχέση ανταλλαγής 1 μετοχή της απορροφώσας Τράπεζας Πειραιώς για κάθε 4,82 μετοχές της απορροφώμενης ΕΛΕΧΑ, μετά από διατύπωση γνώμης, ως προς το δίκαιο και εύλογο της σχέσης ανταλλαγής, δύο ανεξάρτητων ελεγκτικών οίκων, σύμφωνα με το Νόμο.

Η σχέση αυτή προκύπτει με βάση τη μέση τιμή κλεισίματος των μετοχών των δύο Εταιριών του μηνός Μαρτίου 2005, πλέον premium επί της τιμής της μετοχής της ΕΛΕΧΑ 10%, που αντιστοιχεί, στη διαφορά μεταξύ της χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής της ΕΛΕΧΑ και της εσωτερικής της αξίας για την ίδια περίοδο.

Ορκωτοί Λογιστές-Ελεγκτές για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων των δύο εταιριών και τη διατύπωση γνώμης ως προς τη σχέση ανταλλαγής, ορίστηκαν οι ανεξάρτητοι Ελεγκτικοί Οίκοι Σ.Ο.Λ α.ε.ο.ε. και DELOITTE & TOUCHE.

To ολιγομελές (14 άτομα) προσωπικό της απορροφώμενης ΕΛΕΧΑ θα αξιοποιηθεί εντός του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, με την πραγματοποίηση της συγχώνευσης αυτής, που προβλέπεται να συντελεστεί με τη λήψη όλων των αναγκαίων εγκρίσεων πριν το τέλος του έτους, θα επιτευχθεί μείωση της φορολογίας επί των κερδών των χρήσεων 2005 και 2006 της απορροφώσας εταιρείας προς όφελος όλων των μετόχων, παλαιών και νέων, αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς κατά περίπου €225 εκατ. και σχετικές οικονομίες κλίμακος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα