Macquarie Capital Αlliance: Πτώση των μετοχών την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης

Παρασκευή, 08 Απριλίου 2005 13:04

ΑΠΩΛΕΙΕΣ 7% σημείωσαν σήμερα, πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσής τους, στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας, οι μετοχές της Macquarie Capital Alliance Group.

Οι μετοχές της εταιρείας, προς 2 δολ. Αυστραλίας η μία, στο πλαίσιο της δημόσιας εγγραφής, που άντλησαν ένα δισ. δολ. Αυστραλίας (766 εκατ. δολ. ΗΠΑ), έκλεισαν στο 1,88 δολ. Αυστραλίας η μία στο Σύδνεϋ.

Οι επενδυτές κρατούν τα κεφάλαιά τους, περιμένοντας καλύτερες προσφορές από τις εταιρείες, καθώς αυξάνεται ο δείκτης εμπιστοσύνης και ο κόσμος μπορεί να δαπανήσει περισσότερα. Η οικονομία της χώρας, ύψους 798 δισ. δολ. Αυστραλίας, διανύει τον 14ο χρόνο ανάπτυξης και ο δείκτης ανεργίας της βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα 28 ετών.

«Δεν υπάρχουν πολλά κεφάλαια, αλλά υπάρχει υψηλό ενεργητικό», ανέφερε ο Martin Littler, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου 78 δισ. δολ. ΗΠΑ σε αυστραλιανές μετοχές, με την Colonial First State, συμπληρώνοντας: «Στο τέλος της ημέρας, φαίνεται πόσα επένδυσε κάποιος σε περιουσιακά στοιχεία».

Η San Miguel Corp., η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων και ποτών των Φιλιππίνων, αύξησε αυτήν την εβδομάδα την προσφορά της για την εξαγορά της εταιρείας γαλακτοκομικών National Foods Ltd., κατά 8,5% στο 1,9 δισ. δολ. ΗΠΑ, υπερβαίνοντας την αντίπαλη προσφορά. Η Woolworths Ltd., η μεγαλύτερη εταιρεία ειδών μπακαλικής της Αυστραλίας, αύξησε πέρυσι την αρχική της προσφορά κατά 40%, προκειμένου να αμυνθεί δύο ανταγωνιστριών, πριν την απόκτηση των παμπ της Australian Leisure and Hospitality Group.

Η όρεξη των επενδυτών για τις πωλήσεις μετοχών στην Αυστραλία και τη Ν. Ζηλανδία, έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ πέρυσι και στα 15,8 δισ. δολ. ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg News.

Οι δύο μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες της Αυστραλίας, η Macquarie Bank Ltd. και η Babcock & Brown Ltd. άντλησαν από τους επενδυτές, περίπου 2,6 δισ. δολ., Αυστραλίας φέτος σε κέρδη, κέρδη από τις αμοιβές για τη διαχείριση κεφαλαίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα