Macquarie: Στο χρηματιστήριο τμήμα της για την άντληση 441 εκατ. δολ.

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2005 10:54

ΣΧΕΔΙΑ, για την πώληση περίπου 730 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης (441 εκατ. δολ. ΗΠΑ), σε μετοχές, κατά τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή που έγινε στη Σιγκαπούρη τα τελευταία δύο χρόνια, κάνει η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή φίρμα στης Αυστραλίας, Macquarie Bank Ltd.

Η εταιρεία, Macquarie International Infrastructure Fund, θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για την αγορά περιουσιακών στοιχείων περίπου της ίδιας αξίας, συμπεριλαμβανομένου και μεριδίου στο Brussels Airport, σύμφωνα με έκθεση της UBS AG, μίας από τις τέσσερις τράπεζες που έχουν αναλάβει την πώληση μετοχών.

Η Macquarie Bank, χρησιμοποίησε τα έσοδα από τα 10 κεφάλαια αναδιάρθρωσης που διαπραγματεύονται στην Αυστραλία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ, για να τονώσει τα κέρδη της το πρώτο εξάμηνο, τα οποία έφθασαν στα επίπεδα ρεκόρ των 284 δολ. Αυστραλίας (219 εκατ. δολ. ΗΠΑ). Το κεφάλαιο της Σιγκαπούρης θα προσφέρει στους επενδυτές απόδοση από 7,1% εώς 9% το 2005, σύμφωνα με την έκθεση της UBS.

Η τράπεζα, που διαχειρίζεται 22 δισ. δολ. Αυστραλίας σε κεφάλαια ανασυγκρότησης διεθνώς, αύξησε τις καθαρές αμοιβές κατά 5% στα 740 εκατ. δολ. Αυστραλίας, το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η Macquarie International Infrastructure Fund, σκοπεύει να πουλήσει μετοχές τον Μάϊο, σύμφωνα με τραπεζίτες που εμπλέκονται στην πώληση και προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Η εταιρεία, που εδρεύει στη Σιγκαπούρη, προσέλαβε την UBS, την DBS Group Holdings Ltd. και την Macquarie Bank, να διαχειριστούν την πώληση.

Οι μετοχές του κεφαλαίου θα πωληθούν σε επενδυτές στην Ασία και την Ευρώπη από τις 25 Απριλίου, σύμφωνα με τους ίδιους. Οι επενδυτές μέχρι τις 10 Μαΐου, να κάνουν τις προσφορές τους, για τις μετοχές που θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται στις 12 Μαΐου.

Ο Steven Lu, ο εκπρόσωπος της Macquarie Bank στο Χονγκ Κονγκ, υπεύθυνος για τις δραστηριότητες στην Ασία, αρνήθηκε να κάνει σχόλιο. Η εκπρόσωπος της UBS, Julie Yeo και η Eileen Lau της DBS στη Σιγκαπούρη, αρνήθηκαν επίσης να σχολιάσουν το θέμα.

Η πώληση των μετοχών θα είναι η μεγαλύτερη στη Σιγκαπούρη από τη στιγμή της δημόσιας εγγραφής της Singapore Telecommunications Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Ν.Α. Ασίας, που άντλησε 761 εκατ. δολ. ΗΠΑ τον Μάϊο του 2003, που πούλησε μετοχές της Singapore Post Ltd. Ο δείκτης Straits Times στη Σιγκαπούρη, σημείωσε άνοδο 6% φέτος και είχε την καλύτερη επίδοση μεταξύ των λοιπών της Ασίας, μετά την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα