Κάλεσμα της νέας ηγεσίας του ΥΕΝ προς τον εφοπλισμό

Τελετή παράδοσης - παραλαβής από τον Θ. Δρίτσα στον Π. Κουρουμπλή
Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2016 07:29
UPD:07:30
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Μέγα το της θαλάσσης κράτος. Με αυτόν τον ορισμό ο Θουκυδίδης προσδιόρισε τη σχέση του ελληνισμού με τη θάλασσα» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο νέος υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής (αριστερά) και επισήμανε ότι θα συνεχίσει το έργο του προκατόχου του Θοδωρή Δρίτσα (δεξιά).

Από την έντυπη έκδοση 

Κάλεσμα στους Έλληνες εφοπλιστές να γίνουν «Ηπειρώτες ευεργέτες της πατρίδας» απηύθυνε ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, παραλαμβάνοντας το υπουργείο από τον απερχόμενο υπουργό Θοδωρή Δρίτσα.

«Μέγα το της θαλάσσης κράτος. Με αυτόν τον ορισμό ο Θουκυδίδης προσδιόρισε τη σχέση του ελληνισμού με τη θάλασσα» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο νέος υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και επεσήμανε ότι θα συνεχίσει το έργο του κ. Δρίτσα, τον οποίο χαρακτήρισε πραγματικό ευπατρίδη και έναν άνθρωπο που με την αρχοντιά και την ευπρέπειά του εκφράζει ό,τι καλύτερο διαθέτει ο πνευματικός Πειραιάς.

Παράλληλα ο κ. Κουρουμπλής επεσήμανε ότι μέσα από μία γόνιμη και δημιουργική και αμοιβαίου σεβασμού συνεργασία με τον εφοπλισμό, που «σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο για την πατρίδα θα γίνουν Ηπειρώτες ευεργέτες της πατρίδας», θα πρέπει να αξιοποιηθεί όλο το εργασιακό δυναμικό.

Ο νέος υπουργός υπογράμμισε ότι χρειαζόμαστε έναν δημοκρατικό πατριωτισμό, απαλλαγμένο από σοβινισμούς και εθνικισμούς, για να προχωρήσουμε, ενώ απηύθυνε κάλεσμα προς την ηγεσία του Λιμενικού, τις Ενώσεις των εφοπλιστών, των εργαζομένων και τα επιμελητήρια να δουλέψουν όλοι μαζί για να εμβαθύνουν ακόμα περισσότερο τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.

«Η πατρίδα βρίσκεται σε μια μεγάλη δίνη και δοκιμασία, από εμάς εξαρτάται να δικαιώσουμε όσους μας εμπιστεύονται τους ρόλους» δήλωσε και σημείωσε ότι «μέσα στην οικονομική κρίση μας συνάντησε ένα μεγάλο πρόβλημα, το προσφυγικό, που εξακολουθεί να παραμένει». Σε αυτό το σημείο τόνισε ότι αντί να καταναλωνόμαστε σε κοκορομαχίες, να βρούμε όλοι τη γενναιότητα και να συναντηθούμε σε ένα κοινό μέτωπο, αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα αλλά και την οικονομική κρίση.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που του έδειξε με την ανάθεση του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου, αλλά και τον απερχόμενο υπουργό Ναυτιλίας για το έργο που αφήνει πίσω του και έχει δώσει έντονα το στίγμα μιας ρεαλιστικής διακυβέρνησης, με ήθος και προοπτική. «Σε αυτήν την κατεύθυνση θα προσπαθήσω να κινηθώ, ελπίζοντας να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς και των ευθυνών που μας παραδίδει σήμερα ο Θ. Δρίτσας» πρόσθεσε, ενώ χαρακτήρισε τον νέο υπουργό, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ιδιαίτερα έμπειρο και διορατικό, πιστεύοντας, όπως είπε, ότι η συνεργασία μαζί του θα είναι εποικοδομητική και παραγωγική.

Ο απερχόμενος υπουργός ξεκαθάρισε από την αρχή ότι «η αποχώρησή μου δεν είναι εθελούσια, όπως γράφτηκε σε δημοσιεύματα του Τύπου, αν και ήξερα κάθε στιγμή που εργαζόμουν σε αυτό το υπουργείο ότι μπορεί να είναι η τελευταία». Στη συνέχεια έκανε ειδική αναφορά σε εκκρεμότητες που απομένει να υλοποιηθούν στο υπουργείο, όπως το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του ακτοπλοϊκού δικτύου και τη νησιωτικότητα.

Επίσης έκανε αναφορά στο θέμα των μετατάξεων των εργαζομένων στον ΟΛΠ, που πρέπει κάποια στιγμή να εκδοθούν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις. Επιπλέον αναφέρθηκε στη Δημόσια Αρχή Λιμένος που δεν έχει συγκροτηθεί ακόμη, καθώς και στις πολιτικές ανάπτυξης της λιμενικής βιομηχανίας. Προέτρεψε τον νέο υπουργό και τον υφυπουργό να κάνουν δεύτερο σπίτι τους το υπουργείο, δηλώνοντας ότι «αυτό το υπουργείο, για να σου δώσει χαρά και ικανοποίηση, πρέπει να το παντρευτείς».

Αντιδράσεις από τη Ν.Δ.

Η συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου, βουλευτής Ευβοίας Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή την τελετή παράδοσης - παραλαβής των καθηκόντων στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έκαναν την ακόλουθη δήλωση: «Μετά από δύο χρόνια απραξίας στα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η ναυτιλία, κωλυσιεργίας στις ιδιωτικοποιήσεις και ιδεοληπτικής ανικανότητας στη διοίκηση, ο κ. Δρίτσας παρέδωσε το υπουργείο Ναυτιλίας στο πλαίσιο ενός ανασχηματισμού, που είναι ο ορισμός της ανακύκλωσης φθαρμένων υλικών. Καμία κυβέρνηση Τσίπρα δεν μπορεί να φέρει τις λύσεις που χρειάζεται η χώρα. Το πρόβλημα δεν είναι προσωπικό, είναι πολιτικό».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα