Π. Σκουρλέτης: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο

Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016 11:01
UPD:11:44
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Τη διαβεβαίωση ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών θα «επιστρατεύσει όλες τις δυνάμεις της» για να κάνει ό,τι είναι δυνατό μέσα στο «δυσμενές πλαίσιο» στο οποίο βρίσκεται η χώρα, έδωσε ο νέος ΥΠΕΣ, Π. Σκουρλέτης, παραλαμβάνοντας τα ηνία του υπουργείου από τον Π. Κουρουμπλή.

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, προσθέτοντας ότι «οι δυσκολίες είναι μεγάλες» και ότι «βεβαιότητες δεν υπάρχουν». Σημείωσε πάντως ότι υπάρχουν δυνατότητες να κατακτηθούν ορισμένα πράγματα, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν κοντοστέκεται απέναντι στα προβλήματα, αλλά αναμετράται μαζί τους. «Σε δύσκολες στιγμές επιλέξαμε να πούμε όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό», είπε για να προσθέσει ότι έχει εμπεδωθεί μία ανοιχτή σχέση επικοινωνίας και ειλικρίνειας με τους πολίτες.

Υπογράμμισε στη συνέχεια ότι κύριο πεδίο δράσης του υπουργείου είναι η τοπική αυτοδιοίκηση, εκφράζοντας την βούλησή του να καταστεί ο θεσμός ένας γνήσιος, λαϊκός, αυτόνομος και συμμετοχικός θεσμός που θα διαπνέεται από περισσότερη δημοκρατία».

Επισήμανε παράλληλα την ανάγκη για «περισσότερη δημοκρατία όχι μόνο στους δήμους αλλά και στα Σώματα Ασφαλείας». Όπως είπε, «καλούμαστε να απαντήσουμε στη δύσκολη εξίσωση, τα σώματα ασφαλείας να επιτελούν τον ρόλο τους και να σέβονται τα δικαιώματα των πολιτών».

INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής, αναφέρθηκε στην «καλή προίκα» που αφήνει στον διάδοχό του. «Σου παραδίδω οκτώ νομοσχέδιο επεξεργασμένα, άρα σου δίνω καλή προίκα» είπε ο κ. Κουρουμπλής απευθυνόμενος στον κ. Σκουρλέτη.

Ανέφερε ακόμη ότι «η μοίρα των πολιτικών είναι να έρχονται και να φεύγουν» και ότι αυτό που έχει σημασία είναι «να συντελείται έργο που να υπηρετεί την πατρίδα ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία».

ΕΡΤ1

Ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών και νέος υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε στη σειρά των σχεδίων νόμου που προχώρησαν επί της θητείας του, εστιάζοντας στην ψήφιση του εκλογικού νόμου και της απλής αναλογικής.

Επισήμανε ακόμη τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου με στόχο τη σταδιακή δημοσιονομική αποκατάσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάνοντας ειδική αναφορά στη διαβούλευση που είχε με το σύνολο των δημάρχων της χώρας και υπογραμμίζοντας πως εξασφαλίστηκαν περισσότερα από 320 εκατ. ευρώ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των δήμων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή