Πτωτικά κινείται το δολάριο έναντι του γιέν

Καθώς εικάζεται ότι έκθεση στις ΗΠΑ θα καταδείξει διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος
Τρίτη, 12 Απριλίου 2005 07:06

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται το δολάριο έναντι του γιέν, για τέταρτη ημέρα, στην Ασία, καθώς εικάζεται, ότι, κυβερνητική έκθεση σήμερα στις ΗΠΑ, θα καταδείξει ότι το εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε σε επίπεδα ρεκόρ – τα δεύτερα κατά σειρά – τον Φεβρουάριο.

Διευρυμένο έλλειμμα ενδέχεται να σημαίνει, ότι περισσότερα δολάρια θα χρειαστεί να ανταλλαχθούν σε άλλα νομίσματα, προκειμένου να πληρωθούν οι εισαγωγές, με αποτέλεσμα τον περιορισμό του ράλι 4,9% του νομίσματος φέτος, έναντι του γιέν. Μετά τη διεύρυνση του ελλείμματος τον Ιανουάριο – μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν – το δολάριο είχε τη χειρότερη εβδομάδα μέσα σε περίπου τρεις μήνες, έναντι του ευρώ.

Το δολάριο υποχώρησε στα 107,62 γιέν στις 10:39' π.μ., στο Τόκυο, από 107,86 γιέν, που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Μέχρι σήμερα έχει υποχωρήσει στα 107,55 γιέν και στα χαμηλότερα επίπεδα από την 1η Απριλίου. Εναντι του ευρώ το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,2976 από 1,2973. Σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές, το αμερικανικό νόμισμα ενδέχεται να υποχωρήσει σήμερα στα 107,50 έναντι του γιέν και στο 1,30 έναντι του ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα