Serono: Σε χάπι το φάρμακο κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Με μερίδιο έως και 40% της αγοράς μέχρι το 2006
Τρίτη, 12 Απριλίου 2005 10:06

ΤΟ 40% του μεριδίου της αγοράς ύψους επτά δισ. δολ., όπως εκτιμάται, περιμένει να αποσπάσει η Serono SA, η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας της Ευρώπης, με τα χάπια κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας που παρασκευάζει, σύμφωνα με στέλεχός της.

Η Serono, που εδρεύει στη Γενεύη της Ελβετίας, παρασκευάζει το φάρμακο Rebif, κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας, το οποίο είναι σε ενέσιμη μορφή και ο ασθενής πρέπει να το λαμβάνει τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ κάνει κλινικές έρευνες για το ίδιο φάρμακο σε χάπι. Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι νευρολογική διαταραχή, που προσβάλλει περίπου ένα εκατ. ανθρώπους σε διεθνές επίπεδο.

«Από πλευράς ευκολίας, τα φάρμακα αυτά σε χάπια, μπορούν να πάρουν ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς», σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκτελεστικό διευθυντή, Jacques Theurillat, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στη Σιγκαπούρη, συμπληρώνοντας: «Θέλουμε να είμαστε οι πρώτοι που θα παρουσιάσουμε το φάρμακο σε χάπι στην αγορά και εάν επιτύχουμε αυτόν το στόχο, αναλόγως με τα αποτελέσματα των κλινικών ερευνών, μπορεί το σκεύασμα να προκαλέσει να κάνει πάταγο».

Το Rebif της Serono, κυριαρχεί μεταξύ των πωλήσεων σκευασμάτων κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας εκτός των ΗΠΑ και επιδιώκει να αποσπάσει κυρίαρχο κομμάτι στην αγορά των ΗΠΑ ύψους δύο δισ. δολ. ετησίως, μέχρι το 2006. Το σκεύασμα, λανσαρίστηκε το 2002 στις ΗΠΑ και αποτέλεσε περίπου το ήμισυ των πωλήσεων της Serono, το τέταρτο τρίμηνο. Οι πωλήσεις του φαρμάκου πέρυσι, σημείωσαν αύξηση 33%, φθάνοντας το 1,09 δισ. δολάρια.

Οι θεραπείες με χάπια, μπορούν να αποσπάσουν το 30% έως το 40% του μεριδίου της παγκόσμιας αγοράς, που κατά τους οικονομικούς αναλυτές, θα είναι ύψους από 6 έως 7 δισ. δολ. μέχρι το 2006, σύμφωνα με τον Theurillat.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα