Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 12 Απριλίου 2005 10:11
UPD:10:27

Aspis Bank: «Θεωρούµε πιθανή τη διατήρηση των σταθεροποιητικών τάσεων σήµερα ελλείψει σηµαντικών εταιρικών νέων. Στο επίκεντρο οι τραπεζικές µετοχές».

Marfin Analysis: «Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης ο Γενικός ∆είκτης έκλεισε σχεδόν αµετάβλητος και µε χαµηλούς όγκους συναλλαγών. Η αγορά φαίνεται να συγκεντρώνεται στο κρίσιµο επίπεδο το 3.000 µονάδων. Σήµερα δεν αναµένουµε αύξηση του όγκου των συναλλαγών».

Fortius Finance: «Οι συνθήκες που επικρατούν στο ΧΑ φαίνονται να βελτιώνονται σηµαντικά όχι µόνο εξαιτίας του σηµαντικού περιορισµού του discount στα συµβόλαια λήξης του Απριλίου του FTSE/ASE-20, αλλά και από τη σηµαντική αύξηση της συµµετοχής των ξένων θεσµικών στο ΧΑ για το Μάρτιο (σύµφωνα µε τα στοιχεία του ΚΑΑ), η οποία µεταβάλλει σηµαντικά τις µέχρι πρότινος προσδοκίες για αποχώρηση αυτών στα τέλη Μαρτίου και ενισχύει τις πιθανότητες ανόδου του ΧΑ µ εσοπρόθεσµα.

Όσον αφορά το τελευταίο, µπορεί η “ψήφος εµπιστοσύνης” ξένων θεσµικών στο ΧΑ να µεταφράζεται θετικά αλλά η επιφυλακτικότητα των εγχώριων θεσµικών επενδυτών που ορισµένες φορές “βγαίνουν” πωλητές προβληµατίζει. Κατά τη γνώµη µας, στις συνεδριάσεις που ακολουθούν έως το τέλος της εβδοµάδας καθοριστικό ρόλο στη διαµόρφωση της τάσης θα έχει η µετακύλιση θέσεων στο Μάιο, η οποία εάν κρίνουµε από τον όγκο των συµβολαίων που πραγµατοποιήθηκε χθες έχει ήδη ξεκινήσει.

Ως πιθανότερο σενάριο για τη σηµερινή συνεδρίαση προκρίνουµε την προσπάθεια κίνησης του Γ∆ σε υψηλότερα επίπεδα, µε ουσιαστικό σηµείο αναφοράς τις 3.014 µονάδες ως πρώτη αντίσταση, η οποία όµως θα εξαρτηθεί από το αγοραστικό ενδιαφέρον για µετοχές των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιών».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα