Tesco: Κέρδη ρεκόρ το β' εξάμηνο μετά την αύξηση των πωλήσεων

Τρίτη, 12 Απριλίου 2005 10:37

ΚΕΡΔΗ ρεκόρ, το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης, εμφάνισε η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, Tesco Plc, καθώς απέσπασε μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στη χώρα της και άνοιξε περισσότερα καταστήματα στο εξωτερικό.

Τα καθαρά της κέρδη αναρριχήθηκαν σε ποσοστό 20%, φθάνοντας στα 806 εκατ. λίρες (1,52 δισ. δολ. ΗΠΑ), το εξάμηνο που έληξε στις 26 Φεβρουαρίου, από 69 εκατ. λίρες, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκτελεστικού της διευθυντή Terry Leahy, σε σημερινή του συνέντευξη. Οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν, ότι τα κέρδη της Tesco, θα διαμορφωνόντουσαν στα 801 εκατ. λίρες.

Ο Leahy, επέκτεινε τις προσφορές της Tesco, σε ενδύματα, βαφές και DVD και μείωσε τις τιμές, στη μάχη του ανταγωνισμού με την Wal-Mart Stores Inc. Επίσης, ανοίγει καταστήματα σε χώρες, όπως η Κίνα και η Ουγγαρία, καθώς ο ανταγωνισμός των τιμών και ο σχεδιασμός περιορισμών στη Βρετανία, αναχαιτίζουν την ανάπτυξη. Η Tesco, αύξησε το μερίδιό της στην αγορά ειδών μπακαλικής της Βρετανίας κατά 2,2%, στο 29,5%, πέρυσι.

Οι μετοχές της Tesco πέρυσι, σημείωσαν άνοδο 27%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 25 δισ. λίρες. Οι μετοχές της Wal-Mart Stores Inc., με έδρα το Μπέντονβιλ του Αρκάνσας των ΗΠΑ, υποχώρησαν 15%, τη στιγμή που οι μετοχές της βρετανικής J Sainsbury PLc, της τρίτης σε μέγεθος εταιρείας ειδών μπακαλικής της χώρας, αναρριχήθηκαν σε ποσοστό 9,3%.

Τα ετήσια καθαρά κέρδη αυξήθηκαν σε ποσοστό 24%, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ του 1,37 δισ. λιρών, από 1,1 δισ. λίρες, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την εταιρεία. Οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 1,36 δισ. λίρες. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 10%, φθάνοντας στα 34 δισ. λίρες Αγγλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα