Μικτές τάσεις στην Ευρώπη

Σήμερα τα αποτελέσματα της Oracle
Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2001 10:15
UPD:10:20

Μικτές τάσεις επικρατούν στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης λίγα λεπτά μετά την έναρξη των σημερινών συνεδριάσεων. Το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει περιορισμένο μετά τις προειδοποιήσες που απηύθυναν την προηγούμενη εβδομάδα διάφορες εταιρείες -τόσο από την Ευρώπη όσο και από τις ΗΠΑ- σχετικά με τη μελλοντική τους κερδοφορία.

«Οι επενδυτές έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους. Συνεχίζουν να περιμένουν την ανάκαμψη, η οποία, όμως, δεν έρχεται», δηλώνει στο "Bloomberg" o Μark Bronzo, διαχειριστής κεφαλαίων στην Groupama Asset Management στη Νέα Υόρκη.

Πιέσεις δέχεται και σήμερα ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας μετά τις νέες απώλειες (-0,77%) που κατέγραψε την Παρασκευή ο Nasdaq. Σημειώνεται, ότι ήταν η έκτη κατά σειρά συνεδρίαση κατά την οποία ο εν λόγω δείκτης κλείνει με πτώση, ενώ οι συνολικές απώλειες που κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα είναι οι μεγαλύτερες των τελευταίων έξι μηνών.

Καθοριστικά για τη σημερινή συνεδρίαση θα είναι η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της αμερικανικής Oracle, που θα δοθούν αργότερα στη δημοσιότητα.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 βρίσκεται στις 5.704 μονάδες με απώλειες 0,3%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 5.230,2 μονάδες με πτώση 0,3%, στο Αμστερνταμ ο δείκτης AEX στις 558 μονάδες με οριακά κέρδη 0,12% και, τέλος, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 5.930,4 μονάδες με άνοδο 0,25%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα